La policia els relaciona amb una sèrie de robatoris comesos aquest estiu (CCMA)

Detingut el fill del cònsol xilè a Barcelona per fer robatoris amb el cotxe oficial

La policia el va enxampar a Sant Cugat amb cinc joves més després d'un intent d'assalt en una botiga

RedaccióActualitzat

La Policia Local de Sant Cugat del Vallès i els Mossos d'Esquadra han detingut el fill del cònsol de Xile a Barcelona, Jaime Ferraz Aravena, per cometre robatoris amb el cotxe oficial del consolat.

Divendres a la nit una patrulla de la Policia Local de Sant Cugat, al Vallès Occidental, va fer aturar un turisme amb matrícula consular al centre de la ciutat perquè els va semblar sospitós que hi anessin sis persones, quan només n'hi podien anar cinc.

El vehicle va fugir i va començar a circular de manera temerària fins que, poc després, va xocar i es va poder detenir els sis ocupants, que van passar a mans dels Mossos.

Es dona la circumstància que la mateixa nit de la detenció hi havia hagut un intent de robatori en una botiga de telefonia mòbil de la ciutat.


Un modus operandi peculiar

Segons explica el mitjà El Taquígrafo, que ha destapat el cas, els joves feien servir un modus operandi peculiar: llançar tapes del clavegueram per trencar els aparadors dels comerços i accedir al seu interior.

Gràcies a aquesta metodologia, els investigadors han pogut relacionar-los amb altres robatoris de característiques molt similars comesos aquest estiu. Ara la policia indaga si es tracta d'un grup que actuava de manera organitzada.

Després de passar a disposició judicial, els sis joves han quedat en llibertat amb càrrecs amb l'obligació de comparèixer al jutjat.


El cotxe oficial, bloquejat en dependències policials

Des de la detenció, el vehicle oficial continua a les dependències policials a l'espera de ser registrat.

En aquest sentit, segons El Taquígrafo, s'ha hagut de demanar una autorització específica pel fet de ser un cotxe diplomàtic.

El tràmit per la via burocràtica es podria haver estalviat si el cònsol hagués autoritzat el registre.

El mateix mitjà assegura que, des de l'exterior, es pot observar que hi ha passamuntanyes, guants, tornavisos i algunes tapes del clavegueram, l'objecte amb què s'haurien comès els assalts.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'EsquadraSeguretatXile
Anar al contingut