Palma

Detingut el director general de Tributs durant el govern de Jaume Matas

Nova operació relacionada amb la corrupció a les illes Balears. La policia ha detingut Jorge Sainz de Baranda per presumptes irregularitats comeses en la gestió de l'empresa pública Caib Patrimoni. L'exdirector d'aquesta empresa, Jaume Vidal, també ha estat detingut. Sainz de Baranda és actualment adjunt de la presidència del PP a les Balears i va ser director general de Tributs durant el govern de Jaume Matas, també processat per corrupció.

Actualitzat
Jorge Sainz de Baranda és advocat i forma part de la nova cúpula popular balear, renovada després que molts membres van quedar esquitxats per la sospita de la corrupció. A més, va dirigir la legislatura passada, entre el 2003 i el 2007, la política tributària de les balears. Com a director general d'aquest departament, era també el màxim responsable de l'empresa pública Caib Patrimoni, que va tenir la consideració de societat promotora en la construcció de diversos habitatges d'ús públic.

A l'operació, batejada com a "Bonsai", la policia ha detingut també Jaume Vidal, exidrector general de Caib Patrimoni. Tots dos són investigats per un suposat desviament de capital públic a través d'aquesta empresa.

A banda de les dues detencions, la policia ha realitzat diversos escorcolls. No es descarten noves detencions.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut