Milers de migrants menors que fugen per sobreviure es registren a Lampedusa cada any
Sobretot són immigrants subsaharians, de la Costa d'Ivori i de Guinea (CCMA)

Detingut al Sudan el traficant de persones més buscat al món

Dirigeix una xarxa "violenta i cruel" amb seu a Líbia que ha extorsionat milers de migrants que volen creuar el Mediterrani i entrar a Europa

Detenen al Sudan, a l'Àfrica oriental, el traficant de migrants més cruel i buscat del món. Es tracta de l'eritreu Kidane Zekarias Habtemariam, que dirigeix una organització criminal que comet assassinats, segrestos i violacions i que ha traficat amb milers de persones.

L'acusen de gestionar a Líbia un camp amb milers de refugiats que, desesperats, paguen per travessar el Mediterrani per arribar a Europa. Com a principal activitat, el grup que dirigeix Kidane Zekarias extorsiona aquests migrants, els exigeix grans quantitats de diners i els transporta en condicions molt precàries.

Molts d'aquests migrants moren ofegats al mar en l'intent d'arribar a les costes del sud d'Europa, i els que sobreviuen i arriben a destí són obligats pel clan mafiós a pagar molts diners si volen tornar a veure els seus familiars sans i estalvis.

La Interpol el considera el traficant més "cruel i violent"

El traficant l'han detingut en una operació de la Interpol que va començar fa nou mesos dirigida des de la Unió d'Emirats Àrabs. L'organització policial internacional havia emès dues alertes vermelles a Etiòpia i els Països Baixos per detenir Kidane Zekarias Habtemariam, conegut per tractar "de forma particularment cruel i violenta" els migrants que queien en la seva xarxa de tràfic d'éssers humans.

La Interpol el buscava des del 2019. El van detenir a Etiòpia el 2020, però va aconseguir fugir de la presó un any després. Fugit de la justícia, estava condemnat a cadena perpètua en rebel·lia.  

Ara, una nova investigació oberta als Emirats Àrabs ha permès destapar la trama de blanqueig de capitals de l'organització criminal. Una trama que ha conduït fins al Sudan, on s'amagava Kidane Zekarias.

Però el grup operava des de Líbia. Arran de la caiguda del coronel Gaddafi fa una dècada, Líbia s'ha convertit en la principal base d'actuació dels traficants de migrants pel descontrol que hi ha al país i la facilitat per accedir-hi des de sis fronteres diferents.

 

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut