Un agent dels Mossos d'Esquadra, a la ciutat de Barcelona (Flickr/mossoscat)
Un agent dels Mossos d'Esquadra, a la ciutat de Barcelona (Flickr/mossoscat)

Detenen un home per provocar nou incendis en edificis de Barcelona

El piròman utilitzava pastilles acceleradores per activar el foc, segons la investigació dels Mossos d'Esquadra

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home que hauria provocat nou incendis en quadres de llums de blocs de pisos.

L'home, de 36 anys, comprava pastilles acceleradores per provocar el foc i incendiava la xarxa elèctrica dels immobles, posant en risc la seguretat de les comunitats veïnals, segons informen els Mossos.

De fet, en alguns casos, els veïns i veïnes dels edificis van quedar confinats per ordre dels bombers, amb l'objectiu de garantir-ne la integritat física i la seguretat.

Se'l relaciona amb onze fets delictius: nou delictes d'incendi amb risc per les persones i dos delictes de danys, amb l'agreujant d'incendi o d'explosió de finca en un dels casos.

Incendis amb pastilles acceleradores

L'home té antecedents policials i judicials per fets similars. El van detenir l'any 2011 en relació amb diversos incendis intencionats, en un dels quals va llençar un artefacte incendiari de fabricació casolana contra un domicili on hi havia persones dormint. Per aquests fets se'l va condemnar a cinc anys de presó.

Segons la investigació, el modus operandi del sospitós consistia a comprar una capsa de pastilles acceleradores que acostumen a utilitzar-se per fer barbacoes i fer-les servir per activar el foc en el quadre elèctric.

Amb aquestes accions, l'home cremava la xarxa elèctrica i deixava a les fosques la comunitat de veïns. A més, bloquejava tant l'ascensor com l'enllumenat de la finca per evitar que se circulés per les instal·lacions i dificultar la feina dels serveis d'emergències.

Els incendis amb què se'l relaciona es van produir en finques dels districtes de Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia i Horta-Guinardó.

Investigació iniciada al maig

La investigació va començar el mes de maig passat, quan va registrar-se un incendi en un quadre de llums que hi havia a l'última planta d'una finca al barri d'Horta.

Com a conseqüència de l'incendi, els bombers van obligar els veïns de l'immoble a confinar-se. A partir d'aquell dia, es van succeir altres fets en altres districtes de la ciutat i els investigadors van concloure que al darrere hi havia la mateixa persona.

El dimecres de la setmana passada es van registrar dos incendis consecutius en quadres elèctrics de dues finques que es trobaven a molt poca distància. A partir d'una sèrie de gestions, els investigadors van poder determinar un mateix patró de conducta respecte als anteriors fets investigats.

A través de diferents indicis i l'estudi de les imatges de videovigilància, es va identificar el presumpte autor dels fets.

Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir-lo el mateix 28 de setembre quan accedia al domicili. Després de passar a disposició judicial, el detingut va quedar en llibertat.

ARXIVAT A:
IncendisMossos d'Esquadra
Anar al contingut