Madrid

Detenen set integrants d'una xarxa que copiava targetes bancàries

Copiar les targetes de crèdit als caixers s'està convertint en una cosa tan habitual que ja li han posat nom: "skimming". A això és al que presumptament es dedicaven set persones que han estat detingudes a Madrid. Segons sembla, la xarxa a què pertanyien duplicava les bandes magnètiques de les targetes originals en suports de plàstic o en altres targetes de crèdit per al seu ús il·legal. La xarxa tenia experiència en aquest tipus de fraus i utilitzava les còpies per treure diners en efectiu o per fer compres.

Actualitzat

L'operació policial contra la xarxa va començar gràcies a un paquet sospitós. El Grup de Mitjans de Pagament de les forces de seguretat va tenir coneixement de l'enviament d'una remesa amb diversos lectors gravadors i programaris procedents de l'empresa nord-americana Incode Corp. A través d'aquest fil la policia va deduir que el material estava destinat a l'"skimming" i va vigilar l'enviament. Un cop localitzat i identificat el receptor, les forces de seguretat han procedit a detenir-lo conjuntament amb la resta d'implicats. Tots ells són d'origen romanès i estan acusats d'un delicte de falsificació de moneda.

La policia ha practicat un registre en un domicili d'Alcalá de Henares que pertany a la xarxa on ha intervingut dos lectors gravadors, material per fer les còpies i 3.700 euros en efectiu.

Anar al contingut