La zona universitària de l'avinguda Diagonal de Barcelona (Ajuntament de Barcelona)
La zona universitària de l'avinguda Diagonal de Barcelona (Ajuntament de Barcelona)

Detenen set falsos estudiants per robar ordinadors i mòbils en universitats de Barcelona

Segons els Mossos, els delinqüents sumaven una vuitantena d'antecedents i han estat enxampats in fraganti per la policia

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut set persones que simulaven ser estudiants i s'infiltraven entre els alumnes de la zona universitària de l'avinguda Diagonal de Barcelona amb l'objectiu furtar ordinadors, mòbils i altres objectes de valor de les aules. Els detinguts, cinc dones i dos homes, acumulen un total de 79 antecedents relacionats delictes contra el patrimoni, segons explica la policia catalana en un comunicat.

Segons el relat policial, el dimarts 25 d'abril a quarts de dues, el grup de falsos estudiants es trobaven a les portes d'una de les facultats de la zona universitària intercanviant-se roba i repartint-se tasques prèvies al furt que estaven a punt de cometre. L'objectiu dels sospitosos, segons la policia, era confondre's entre els estudiants.

Per parelles, anaven entrant i sortint de les universitats i s'apropaven a parades d'autobús i taxi properes, observant les pertinences de la gent que es trobava per la zona. Mentrestant, anaven canviant de parella i roba per modificar la seva aparença, es coordinaven per no perdre el contacte visual entre ells o mantenir-lo telefònicament.


Enxampats in fraganti

Els agents de paisà van observar com una de les integrants, que feia funcions de vigilància i mantenia controlat l'entorn i el grup, va marxar en direcció a un vehicle estacionat a la zona i es va quedar a l'interior.

En el mateix moment les altres sis persones van accedir per parelles a la universitat i, un cop a l'interior, els investigats es van situar en un pati interior on un grup de joves estaven duent a terme una activitat, i les seves pertinences, sense vigilància.

Dues de les persones que van acabar detingudes van sortir del recinte per situar-se a la zona d'entrada mentre els altres actuaven a la universitat.

A l'interior de recinte, sempre segons la policia, una de les parelles formades es va canviar de roba mentre es dirigia a una taula on hi havia una motxilla a la part inferior; un d'ells la va agafar i li va passar a la seva acompanyant, mentre l'home es tornava a canviar de jaqueta i junts van abandonar el lloc.

Quan s'adreçaven a la sortida, la persona que portava la motxilla la va passar a una altra parella del grup. Tots dos van sortir agafats del braç simulant ser parella, amb la motxilla sostreta i amb la intenció de donar-la a una altra parella que es trobava a la porta exterior del recinte, més propera al vehicle.

Va ser aleshores que els agents van interceptar els sospitosos, i a la persona que es trobava a l'interior del vehicle, per evitar que fugís, i els van detenir. També van recuperar la motxilla sostreta i la van tornar a la víctima, que prèviament ja havien identificat.

En el marc del Pla Tremall contra la multireincidència, els Mossos d'Esquadra han intensificat la vigilància i el patrullatge en aquesta zona per prevenir fets delictius. Des de principi d'any, s'han detingut 15 persones.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut