Manifestació a Frankfurt, Alemanya, per l'alliberament dels ostatges israelians (REUTERS/Max Schwarz)

Detenen 7 suposats membres de Hamas a diversos països europeus, acusats de terrorisme

Han estat detinguts a Alemanya, Dinamarca i els Països Baixos i se'ls acusa de planificar atacs contra "institucions jueves"

Redacció/AgènciesActualitzat

Set presumptes membres de Hamas han estat detinguts a Alemanya, Dinamarca i als Països Baixos sospitosos d'estar preparant atacs.

Primer ha estat la policia danesa la que ha anunciat que aquest matí ha detingut tres persones en una operació antiterrorista, però no ha precisat el nom del grup del qual formaven part. Ha estat més tard que Israel ha informat que actuaven, presumptament, en nom de Hamas i que preparaven un atemptat a Europa. 

Segons Tel Aviv, l'operatiu s'ha portat a terme en cooperació amb els serveis d'intel·ligència israelians, el Mossad i el Shin Bet

Més tard, la fiscalia d'Alemanya ha informat en un comunicat de la detenció de quatre presumptes membres de Hamas acusats de preparar atacs contra "institucions jueves" a Europa, on també ha parlat de Hamas com d'un "grup terrorista estranger".

Tres dels sospitosos han estat detinguts a Berlín i un altre, a Rotterdam. Segons el mateix comunicat, els quatre detinguts fa temps que són membres del grup islamista i tindrien vincles estrets amb la direcció de la branca militar de l'organització. 

Un dels detinguts hauria rebut ordres de la branca de Hamas al Líban per aconseguir les armes en aquest país per, després, portar-les a Berlín, i tenir-les a punt per a possibles atacs contra els seus objectius. 

El ministre de Justícia alemany, Marco Buschmann, assegura que s'han multiplicat els atacs "contra jueus i institucions jueves":

"Després dels atacs de Hamas contra la població israeliana, els atacs contra jueus i institucions jueves s'han incrementat al nostre país durant les últimes setmanes."

Arran de la guerra a Gaza, les autoritats europees ja havien alertat de l'augment del risc d'atacs vinculats a grups islamistes radicals. 

Si es confirma, es tractaria de la primera vegada que Hamas pretén atacar Europa. Se sap que aquesta organització islamista té algun tipus d'activitat a Europa, com l'obtenció de finançament, però no hi ha perpetrat mai cap atemptat terrorista. 

 

Hamas és l'acrònim de Moviment de Resistència Islàmica en àrab. Va ser fundat l'any 1987 pels Germans Musulmans, que representen l'islamisme polític, durant la primera intifada. És considerat un grup terrorista per Israel, els Estats Units, la Unió Europea, el Regne Unit, Canadà i també Japó.

Governa la Franja de Gaza des de l'any 2005, quan va guanyar les eleccions a Palestina. A banda del braç polític, també té una branca militar anomenada Brigades Izz ad-Din Al-Qassam que van ser les protagonistes de l'atac a Israel del dia 7 d'octubre.

La resposta d'Israel ha estat la invasió de bona part de la Franja de Gaza en una ofensiva que ha deixat més de 18.000 morts, la gran majoria civils. 

 

 

ARXIVAT A:
Unió EuropeaIsraelAlemanyaPalestinaGazaGuerra a GazaHamas
Anar al contingut