Detecten coronavirus en un home amb pneumònia mort el 13 de febrer a València
L'Hospital Arnau de Vilanova de València

Detecten coronavirus en un home amb pneumònia mort el 13 de febrer a València

És la primera víctima mortal relacionada amb el Covid-19 a Espanya

Irene Vaqué ReigActualitzat

Primera mort a Espanya relacionada amb el coronavirus. És un pacient amb pneumònia que va morir el 13 de febrer a València i que, segons han confirmat la proves, tenia el Covid-19. 

El pacient, de nacionalitat espanyola, estava ingressat a l'Hospital Arnau de Vilanova de València.

El coronavirus s'ha detectat després del canvi de criteri sobre els casos que el Ministeri va anunciar el 27 de febrer i que demanava fer una segona anàlisi als diagnosticats per pneumònia d'origen desconegut.  

La consellera de Salut valenciana, Ana Barceló, considera que la causa exacta de la mort "no es podrà determinar de forma senzilla". "El que és clar és que tenia una pneumònia greu i que també ha donat positiu en coronavirus", ha afegit. 

Barceló ha destacat que es va investigar aquest pacient perquè ja en tenien les mostres, després del canvi de protocol: 

"El que es va fer és que, després de la defunció, ja que teníem les mostres, s'ha investigat per veure si aquesta persona hagués pogut tenir el coronavirus. Aquesta persona estava ingressada per pneumònia greu." 

La consellera ha explicat que aquesta persona havia viatjat al Nepal i que "no era jove"

 

 

Detecten coronavirus en un home amb pneumònia mort el 13 de febrer a València
La consellera de Sanitat valenciana, Ana Barceló, ha informat del pacient mort amb coronavirus (EFE/Biel Aliño) 

 

Tot i que fa tres setmanes de la mort, i el període d'incubació de la malaltia és de fins a 14 dies, la consellera ha afirmat que estaran pendents de possibles mesures de vigilància: 

"Per la data de la defunció, el període d'incubació de la malaltia ja hauria superat els 14 dies. No obstant, mantindrem una estreta vigilància per adoptar les mesures que fossin necessàries." 


Amb cas, s'han confirmat al País Valencià 19 casos de coronavirus, un dels quals és el difunt. La resta tenen tots símptomes lleus.

A tot l'estat hi ha més de 150 persones contagiades, la majoria lleus. En estat greu n'hi ha 7, però el Ministeri ha informat que estan estables. 

Sanitat també ha informat que ha aconsellat jugar sense públic els partits internacionals amb equips de les zones de risc que podrien mobilitzar un nombre important d'aficionats. Entre aquests, n'hi ha dos de València. 
 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutPaís Valencià
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut