Tarragona

Detecten a Tarragona un nou cas greu de grip nova a Catalunya

El Departament de Salut ha confirmat un nou cas greu de contagi del virus A(H1N1). Es tracta d'un home de 31 anys, veí de Tarragona, que ja està ingressat a l'Hospital Joan XXIII. El malalt, amb antecedents per sobrepès, es troba greu però està estable. Amb aquest ja són 105 les persones afectades per la grip a Catalunya. Dos més estan greus: un altre home a l'Hospital Joan XXIII que està estable i una dona de 52 anys ingressada a l'UCI de l'Hospital de Bellvitge. Mentrestant, el Ministeri de Sanitat ha informat que els 65 nous casos confirmats durant les últimes hores fan que la xifra total d'afectats per la malaltia a l'estat espanyol se situï en 1.034 persones.

Actualitzat
Un home de 31 anys és l'últim cas greu de grip A(H1N1) a Catalunya. El Departament de Salut ha fet públic en un comunicat que ha detectat aquest nou cas a Tarragona. La persona afectada ja es troba ingressada a l'UCI de l'Hospital Joan XXIII i ha desenvolupat pneumònia. El malalt es troba greu però estable.

D'ençà dels primers casos, el 29 d'abril, a Catalunya s'han confirmat un total de 105 persones afectades pel virus de la grip A(H1N1). D'aquests, 77 són casos individuals, mentre que els 28 restants han estat associats als brots que s'han donat en grups reduïts.

De tots els afectats, només tres estan greus. A banda d'aquesta últim cas, hi ha un altre home de 32 anys ingressat a l'UCI de l'Hospital de Joan XXIII de Tarragona. A més hi ha una dona de 52 anys que està estable dins de la gravetat a l'UCI de l'Hospital de Bellvitge.

Dels casos confirmats fins ara, 56 són homes i 49 dones. Per edats, van dels 2 als 66 anys, però la majoria són joves entre 18 i 30. Prop de la meitat dels casos tenen a veure amb algun viatge o amb el contacte amb algun viatger infectat.

Espanya supera el miler d'afectats

El nombre d'afectats pel virus de la grip nova a l'estat espanyol ha superat el miler, després que durant les últimes hores s'hagi confirmat la presència de 65 nous casos, que eleven a 1.034 el total de persones afectades per la malaltia.

El Ministeri de Sanitat ha informat que tots els casos evoluciones de manera positiva i que la major part dels afectats es recuperen en pocs dies. Tot i això, i a més del tres casos greus registrats a Catalunya, encara hi ha pacients amb complicacions a les comunitats de Madrid, Andalusia, Astúries, les Canàries i Galícia.

A l'estat espanyol, dues persones han mort com a conseqüència de la malaltia: una dona embarassada a Madrid i un home a Gran Canària.

A nivell internacional, hi ha prop de 104.000 casos confirmats, on s'inclouen uns 11.000 pacients a la Unió Europea, i fins ara s'han produït un total de 470 defuncions, segons dades de l'Organització Mundial de la Salut.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut