Un cas és per un viatge a l'Índia i de l'altre se n'estudia l'origen

Detectats els dos primers casos de la variant índia a Catalunya

El Departament de Salut considera "normal" que es trobin casos a Catalunya quan ja n'hi ha també en països del nostre entorn

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha confirmat aquest dimarts que a Catalunya s'han detectat dos casos de la vairiant índia de la Covid, anomenada B.1.617.

"Quan veus que n'hi ha en tots els països del nostre entorn, és normal que en tinguem. Ara en són dos", ha comentat el secretari de Salut Pública. 

Com és habitual, la Generalitat no dona detalls dels casos, tot i que sí que ha explicat que un té un antecedent molt clar, que és un viatge a l'Índia. En l'altre, en canvi, s'està fent l'estudi epidemiològic per determinar-ne l'origen.

Argimon ho ha explicat durant la roda de premsa sobre el procés de vacunació A Catalunya, en què ha anunciat que el 10 de maig es començarà a vacuna la població d'entre 50 i 59 anys.

 

Detectada per primer cop a l'octubre

La variant B.1.617 es va detectar per primera vegada l'octubre de 2020 a l'estat de Maharashtra, a l'Índia i presenta entre 13 i 15 mutacions. Se l'ha qualificat, erròniament, de "doble mutant", per dues mutacions concretes que semblen més preocupants.

A Europa, la variant índia es va detectar primer cop al Regne Unit, on es va observar el 22 de febrer. Als Estats Units es va detector l'endemà, i progressivament s'ha anat extenent per altres països occidentals.

A Espanya, el cap de setmana es van detectar els tres primers casos en un vaixell aïllat al port de Vigo, a Galícia. La conselleria de Salut gallega va confirmar que es tractava de la variant B.1.617, subvariant 2, que "és sensible a la vacuna", i va assegurar que el brot estava "localitzat i controlat".

L'Organització Mundial de la Salut estudia si la variant índia de la Covid podria estar darrere de l'espectacular augment de casos que es registra al sud d'Àsia. Els primers estudis de laboratori indicarien que aquesta variant pot ser més contagiosa i resistent a algunes vacunes i tractaments.
 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut