S'han seqüenciat mostres de 5 dels 22 tripulants del vaixell, i a 3 s'ha trobat la variant de la Covid detectada a l'Índia (EFE/Salva…
S'han seqüenciat mostres de 5 dels 22 tripulants del vaixell, i en 3 s'ha trobat la variant de la Covid detectada a l'Índia (EFE/Salvador Sas)

Confirmen tres casos de la variant índia entre els tripulants d'un vaixell aïllat a Vigo

Segons la conselleria de Salut de Galícia, la variant detectada al vaixell és "sensible a la vacuna"

TEMA:
Coronavirus

El servei gallec de Salut ha confirmat que ha detectat la presència de la variant índia de la Covid-19 en 3 dels 22 tripulants d'un vaixell de càrrega amb bandera de Singapur que està aïllat al port de Vigo.

Es tracta, segons la Conselleria de Salut gallega, de la variant B.1.617, subvariant 2, que "és sensible a la vacuna". Consideren que el brot està "localitzat i controlat".

El vaixell Prometheus Leader està atracat al moll de transatlàntics del Port de Vigo des de començaments de setmana, quan es van detectar els primers casos de coronavirus a bord. Es va decidir fer la seqüenciació genòmica de les mostres de cinc dels afectats de la Covid pel seu perfil clínic i per ser persones procedents de l'Índia. Ara els resultats han desvelat que tres dels positius corresponen a la variant B.1.617.

De la vintena de tripulants del vaixell, dos estan hospitalitzats i es troben "estables" a planta de l'hospital Vithas de Vigo. La resta de contagiats tenen símptomes lleus o són asimptomàtics. Tots han de fer quarantena fins al 10 de maig.

Els tripulants del vaixell hauran de fer quarantena fins el 10 de maig
Els tripulants del vaixell hauran de fer quarantena fins al 10 de maig (EFE/Salvador Sas)

La variant B.1.617 es va detectar per primera vegada l'octubre de 2020 a l'estat de Maharashtra, a l'Índia i presenta entre 13 i 15 mutacions. Se l'ha qualificat, erròniament, de "doble mutant", per dues mutacions concretes que semblen més preocupants, però no és un terme apropiat.

L'Organització Mundial de la Salut estudia si la variant índia de la Covid podria estar darrere de l'espectacular augment de casos que es registra al sud d'Àsia. Els primers estudis de laboratori indicarien que aquesta variant pot ser més contagiosa i resistent a algunes vacunes i tractaments.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut