Uns persones despenjant la bandera espanyola de la façana de la Paeria de Lleida de l'avinguda de Blondel, el 3 de gener del 2020. (Horitzontal)
Uns persones despenjant la bandera espanyola de la façana de la Paeria de Lleida de l'avinguda de Blondel, el 3 de gener del 2020. (Horitzontal)

Despengen la bandera espanyola de la façana de la Paeria durant una concentració que ha aplegat unes 200 persones

ACN Lleida.-Un grup de persones ha despenjat aquest vespre la bandera espanyola de la façana de l'Ajuntament de Lleida de l'avinguda de Blondel. L'acció s'ha dut a terme en el marc de la concentració en què unes 200 persones a la plaça Paeria han expressat el seu rebuig a la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, acordada per la Junta Electoral Central (JEC) hores abans. Posteriorment, la protesta s'ha desplaçat fins a l'avinguda de Blondel, via que els manifestants han tallat durant prop d'una hora. Els assistents han llegit un manifest on han reclamat al Govern i al Parlament que desobeeixin la decisió de la JEC. La concentració ha comptat també amb la presència de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, entre altres membres d'ERC i de JxCat Lleida del govern municipal.

Durant la protesta, els concentrats han proferit consignes d'"independència" i d'altres com ara com ara "fora, la bandera espanyola", "Torra, el nostre president", "llibertat presos polítics". Alguns dels assistents també ha deixat anar crits criticant l'acord d'ERC amb el PSOE per facilitar la investidura de Pedro Sánchez. Els manifestants també han penjat una gran estelada a la façana de la plaça Paeria, on s'ha iniciat la protesta, la qual s'ha acabat desplaçant a l'avinguda de Blondel, a l'altre costat de la Paeria.Finalment, un grup de persones ha accedit a l'Ajuntament de Lleida i ha despenjat la bandera espanyola de la façana de Blondel, davant els crits d'eufòria dels presents. L'alcalde Miquel Pueyo i els regidors Toni Postius, Jordina Freixanet, Joan Ramon Castro i Ignasi Amor han seguit la protesta des de davant de la Paeria, just davant dels concentrats. L'acte ha finalitzat amb el cant dels Segadors. Pueyo considera "inacceptable" la decisió de la JEC d'inhabilitar Torra i impedir a Junqueras ser eurodiputatL'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha qualificat d'"inacceptable" la decisió de la Junta Electoral Central d'inhabilitar Quim Torra i d'impedir a Oriol Junqueras ser eurodiputat i ha parlat de "guerra judicial" cosa que, segons Pueyo, "consisteix en utilitzar els recursos judicials per intentar anihilar l'adversari polític". "Tant el president de la Generalitat com un eurodiputat són elegits pels ciutadans i no poden ser desposseïts per un òrgan administratiu com és la JEC", ha sentenciat. Així mateix, l'alcalde ha anunciat que en els pròxims dies el govern de l'Ajuntament de Lleida té previst fer una declaració de rebuig a la decisió de la JEC.

Anar al contingut