Desenterren un fèmur de dinosaure de 2 metres al jaciment d'Angeac-Charente, França
Desenterren un fèmur de dinosaure de 2 metres al jaciment d'Angeac-Charente, França
Angeac-Charente

Desenterren un fèmur de dinosaure de 2 metres al jaciment d'Angeac-Charente, França

El fèmur, en perfecte estat de conservació, pesa 500 quilos i pertany a un sauròpode que va viure fa 140 milions d'anys

RedaccióActualitzat

El món de les excavacions paleontològiques no deixa de donar sorpreses. L'última és un os de dinosaure considerat un dels més grans.

Es tracta d'un fèmur d'un sauròpode, un gran dinosaure, hervíbor, de coll llarg, que va viure fa 140 milions d'anys, a finals del juràssic. Aquesta peça ha estat trobada a Angeac-Charente, un jaciment a prop de la ciutat de Cognac, al sud-oest de França.

Fa dos metres de llarg i pesa 500 quilos. La troballa l'ha fet un equip de paleontòlegs del Museu Nacional d'Història Natural de París, que han destacat l'extraordinari bon estat de conservació del fòssil. També hi han treballat una quarantena de voluntaris.

Aquest jaciment es va començar a explorar l'any 2010 i, des de llavors, segons ha explicat el paleontòleg Ronan Allain s'hi han trobat 7.500 ossos de 40 espècies diferents de dinosaures.

 

 

El jaciment d'Angeac-Charente

Angeac-Charente és conegut com un dels jaciments de dinosaures més grans del món.

Les excavacions paleontològiques d'Angeac es troben en una pedrera a la vora del riu Charente.

Les capes geològiques que contenen fòssils són bàsicament dues: una capa recent del cenozoic, la més recent de les quatre eres geològiques, en la qual s'han trobat restes d'elefants i mamuts, i una capa més profunda formada per argila.

La capa d'argila es remunta al cretaci inferior i data de fa uns 140 milions d'anys. En aquesta capa d'argila és on s'hi troben els ossos fòssils de dinosaures, però també restes, de vegades molt completes, de plantes, tortugues, cocodrils, peixos, llangardaixos, amfibis, etc.

ARXIVAT A:
ArqueologiaCiència
Anar al contingut