Una sala del prestigiós restaurant parisenc (La Tour d'Argent)

Desapareixen 83 ampolles de vi valorades en 1,5 milions d'un restaurant francès

La Tour d'Argent de París ha trobat a faltar les ampolles en un inventari fet al gener

El restaurant de luxe La Tour d'Argent de París, amb vistes al riu Sena i a la catedral de Notre-Dame, també és famós per tenir un celler espectacular, amb més de 300.000 referències. Ara ha denunciat la desaparició de 83 ampolles valorades en 1,5 milions d'euros, que van trobar a faltar a l'últim inventari, que es va fer al gener.

Entre les ampolles desaparegudes, n'hi ha de Domaine de la Romanée-Conti. Una anyada del 1999 d'aquest vi estaria entorn els 32.000 euros. Valdria la meitat si l'ampolla fos del 2011.

El cas, que va destapar el diari Le Parisien, està en mans de la policia judicial de París, que ho està investigant. No s'ha trobat cap indici que hagin forçat l'entrada al celler del restaurant, de 442 anys d'antiguitat i que, segons diuen, va servir d'inspiració per al restaurant de Gusteau a la pel·lícula "Ratatouille" de Pixar.

L'edifici del restaurant La Tour d'Argent (Wikimedia Commons)

L'establiment va estar tancat per obres de reforma entre la primavera del 2022 i la tardor del 2023. Va recollir tot el contingut del celler en un volum que pesa vuit quilos.

Vendre vins com els que ara han desaparegut no és tan fàcil. Aquesta mena d'ampolles estan numerades i subjectes a controls molt estrictes, sobretot a França. Malgrat aquests entrebancs, també és cert que hi ha un mercat negre per a aquests productes, on sovint els lladres actuen per encàrrec de col·leccionistes.

Entre els robatoris sonats més recents hi ha el del restaurant Atrio de Càceres, d'on es van emportar una quarantena d'ampolles de vi valorades en 1,6 milions d'euros. Els lladres van ser detinguts a la frontera de Croàcia, però no es va recuperar el botí.

El restaurant La Tour d'Argent, que ara és propietat de la família Terrail, situa l'origen del primer establiment l'any 1582 i ha servit nombrosos caps d'estat i famosos de tot el món. Entre les seves especialitats, destaca el "canard à la presse" (ànec a la premsa).

L'any 2010 la tercera generació de la família propietària va subhastar 18.000 ampolles del seu celler, per 1,5 milions d'euros.

 

ARXIVAT A:
Gastronomia
Anar al contingut