Torre Bermeja, a Estepona, és la urbanització on els veïns han denunciat el president de la comunitat (Google Maps)
Torre Bermeja, a Estepona, és la urbanització on els veïns han denunciat el president de la comunitat (Google Maps)
Estepona

Denuncien el president d'una comunitat de veïns per posar-se un sou de 86.700 euros

A banda del salari, també s'ha eximit de pagar les quotes de la comunitat, una quantitat al voltant dels 6.000 euros anuals

Redacció / AgènciesActualitzat

Els veïns d'una comunitat de propietaris d'una urbanització de luxe a Estepona, Màlaga, han denunciat el seu president per posar-se un sou de 86.700 euros amb càrrec als pressupostos comunitaris. Així ho ha explicat a l'agència EFE l'advocat de la part demandant, David Valadez.

Segons el lletrat, aquesta pràctica, que pot sorprendre molts propietaris, és molt freqüent a les comunitats del litoral malagueny, sobretot en aquelles on la majoria dels veïns --com és el cas-- són estrangers i desconeixen el que estableix la llei de propietat horitzontal.

Aquest sou va ser aprovat en la junta de propietaris de la comunitat el 29 de juny passat i, tal com explica Valadez, infringeix els estatuts comunitaris, on s'estableix que "el càrrec de president és gratuït".

A més, segons l'advocat, "es pretén emmascarar l'atribució d'un sou elevadíssim al president" sota "la denominació d'administració gerent de la urbanització", una figura que "no ve contemplada" als estatuts i "la creació de la qual no ha estat mai aprovada per la comunitat de propietaris".
 

Salari de ministre i exempt del pagament de les quotes

El sou d'aquest president, resident a la urbanització des de fa anys, és més gran que el salari base de la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz (84.600 euros), que el d'un ministre (79.415 euros anuals) i només 600 euros més baix que el del president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno (87.333 euros).

A més del salari assignat, es va aprovar en junta que se l'eximís de pagar les quotes de la comunitat, una quantitat que podria superar els 6.000 euros anuals. Aquest acord, segons Valadez, també seria contrari als estatuts comunitaris.

I és que a l'article 16 s'indica expressament que cada propietari ha de "contribuir, d'acord amb la quota establerta, a les despeses generals per a l'adequat sosteniment de l'immoble" i en cap apartat "s'estableix la possibilitat que es pugui determinar una exempció i/o condonació de les quotes a cap comuner", explica el lletrat.

Sense oblidar que aquesta decisió "lesiona greument els interessos" de la resta de veïns, apunta Valadez.

 

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut