Albert Vilalta i Roque Pasqual
Albert Vilalta i Roque Pasqual són els dos cooperants que continuen segrestats.
Nouakchott

Demanen cadena perpètua per a 4 dels acusats de segrestar els cooperants catalans

La Fiscalia ha demanat cadena perpètua amb treballs forçats per als principals acusats del segrest dels cooperants de Barcelona Acció Solidària a Mauritània. En el judici, que ha començat aquest dimarts a Nouakchott, el presumpte autor material del segrest, Omar Uld Sid'Ahmed, conegut com a "Omar Saharaui", s'ha declarat innocent, tal com han fet els altres sis imputats.

Actualitzat
El ministeri públic assegura que Omar Saharaui va admetre haver rebut uns 15.000 euros del cap d'Al-Qaeda al Magreb Islàmic, Moctar Belmoctar, a canvi de segrestar Alicia Gámez, Roque Pascual i Albert Vilalta, al novembre del 2009. Seria, per tant, l'autor material del rapte. 

Juntament amb ell, s'ha assegut al banc dels acusats Mohammad Salem Uld Ahmuda, militar del Front Polisario, que està acusat d'haver guiat els captors en la fugida des de Mauritània fins a Mali, per territori saharaui. 

La Fiscalia demana per a tots dos cadena perpètua amb treballs forçats, la mateixa que proposa per a dos presumptes col·laboradors del segrest, un dels quals no hauria intervingut directament en els fets perquè es va posar malalt. 

Els altres imputats que han comparegut són la filla d'un dels col·laboradors, que hauria avisat l'autor material del segrest perquè pogués fugir després de la detenció del seu pare, i un home que hauria fet tasques logístiques en el segrest. 

El judici es feia contra cinc processats més, que estan en rebel·lia, un dels quals és Belmoctar, el cap d'Al-Qaeda al Magreb Islàmic. El president de la sala, però, ha decidit suspendre aquesta part fins que es detinguin els acusats. La vista s'ha desenvolupat amb la presència d'alguns diplomàtics europeus a la sala. 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut