Façana de l'Audiència de Barcelona, on es fa el judici
La Fiscalia demana 42 anys de presó per a l'acusat, l'allunyament de les víctimes i la inhabilitació per treballar amb menors (ACN/Blanca Blay)
Malgrat de Mar

Demanen 42 anys de presó per a un professor d'extraescolars per agressió sexual a tres alumnes

L'home, que treballava en un centre de Malgrat de Mar i ara està en presó provisional, està acusat de set delictes d'agressió sexual

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres ha començat a l'Audiència de Barcelona el judici contra un professor d'un centre d'activitats extraescolars de Malgrat de Mar, al Maresme, acusat d'agredir sexualment tres alumnes menors d'edat entre el 2020 i el 2022, quan va ser detingut. L'acusat està en presó provisional des de fa un any i mig, acusat de set delictes d'agressió sexual.

L'home, que exercia a l'escola des del 2017, hauria contactat amb les víctimes el 2019 --un any abans de les primeres agressions-- a través de missatges de WhatsApp i d'Instagram per guanyar-se la seva confiança. Després, hauria organitzat diverses trobades amb cadascuna d'elles i se les hauria emportat en cotxe a zones aïllades de Malgrat de Mar, Arenys de Munt o Pineda de Mar, i a casa seva, on s'haurien produït les violacions i agressions sexuals. 

La Fiscalia li demana penes que sumen 42 anys de presó, a més d'ordres d'allunyament de les víctimes, la inhabilitació per treballar amb menors quan surti en llibertat i indemnitzacions de fins a 80.000 euros en total.


Què fer en cas d'agressió sexual

Saber què s'ha de fer davant d'una agressió sexual és molt difícil, perquè ens pot costar reaccionar o actuar. Des de l'Hospital Clínic de Barcelona recorden que el primer que necessiten les víctimes és saber que no en tenen cap culpa, sinó que el que han viscut és un delicte i que hi ha professionals que les podran ajudar.

Per això, els recomanen anar a urgències i, en la mesura que sigui possible, que intentin no dutxar-se ni canviar-se de roba, ni tan sols rentar-se les dents, per poder recuperar el màxim de proves que es pugui abans de denunciar els fets.

Si la víctima té 16 anys o més, s'ha de dirigir al servei d'urgències de l'Hospital Clínic, que és la unitat de referència per a aquests casos. Si no és a l'àrea de Barcelona, es pot dirigir al seu hospital de referència

En el cas que sigui menor de 16 anys, ha d'anar acompanyada d'un adult a l'Hospital Sant Joan de Déu, a Can Ruti o al Vall d'Hebron de Barcelona.

La denúncia només es pot fer a comissaria, i s'hi ha de comparèixer amb un suport legal. Si no se'n té, a comissaria ofereixen assistència jurídica i també l'acompanyament d'un suport emocional.

Envia un correu electrònic a bustiadenuncia@tv3.cat.

 

ARXIVAT A:
JudicialMenorsAgressió sexual
Anar al contingut