València

Decomissats 20.000 uniformes militars destinats a Estat Islàmic als ports de València i Algesires

Els uniformes i altres complements militars havien passat tots els controls duaners camuflats com a roba de segona mà destinada a l'ajuda humanitària

Actualitzat

La Policia Nacional ha decomissat 20.000 uniformes i complements militars destinats a equipar membres d'Estat Islàmic a Síria i l'Iraq.

Els uniformes s'han trobat en tres contenidors de mercaderies als ports de València i Algesires. La mercaderia anava camuflada com a roba de segona mà destinada a l'ajuda humanitària i fins ara havia passat els controls duaners sense problemes.

En l'operació s'han detingut set persones que formaven part de l'entramat empresarial. Un dels detinguts està acusat, a més, d'organitzar l'enviament a Estat Islàmic de diners, armes, equipaments electrònics i de transmissió i material per a la fabricació d'explosius.

L'estructura de suport a Estat Islàmic s'abastia a través d'una xarxa internacional de proveïdors, que facilitava subministraments a bon preu i, després, enviava la mercaderia a zones controlades pels terroristes d'Estat Islàmic, especialment a Síria i l'Iraq.

La policia considera que, amb els 20.000 uniformes decomissats, es podria equipar completament tot un exèrcit.

Anar al contingut