De la Seu d'Urgell a Dallas: sis estudiants d'ESO viatgen al campionat mundial de robòtica

Una campanya de micromecenatge i el suport econòmic d'institucions públiques i entitats privades els ha ajudat a aconseguir finançament per a aquest viatge

L'Arnau, l'Arlett, el Lohan, la Laia, la Mariona i el Roc són un grup d'estudiants de primer d'ESO de l'Institut La Valira de la Seu d'Urgell, i junts formen els Ducks, un equip que cada dijous fa una extraescolar de robòtica.

Aquests nois de només 12 anys s'estan preparant per competir a la gran final mundial de la VEX World Robotics Competition, de robòtica, que se celebrarà a Dallas, Texas, als Estats Units, a partir del 25 d'abril.

Al campionat hi assisteixen uns 10.000 espectadors i hi participen uns 800 equips de mig centenar de països d'arreu del món.

La competició es basa en la metodologia d'aprenentatge STEAM (ciència, tecnologia, arts i matemàtiques), amb equips que dissenyen i construeixen un robot a partir de diferents reptes que representen un desafiament d'enginyeria i programació.

Podran fer aquest viatge gràcies a una campanya de micromecenatge i al suport econòmic d'institucions públiques pirinenques i d'empreses privades, que els han ajudat a aconseguir aquest finançament.

Una experiència única

Per a molts serà el primer viatge que fan a la vida i estan molt emocionats amb la idea d'anar tan lluny a competir per allò que els agrada fer a l'Institut La Valira, i que ja els ha fet guanyar diverses competicions locals i estatals.

Tots destaquen la importància del treball en equip i el repartiment de rols; tots saben quin és el seu fort i la seva funció i ho posen al servei del grup per resoldre els problemes que se'ls plantegen de manera eficaç.

A la prestigiosa competició de robòtica, que es disputarà del 25 d'abril al 3 de maig i que està avalada per empreses com Google o Tesla, tindran un minut per solucionar un repte a la pista amb el robot que han construït.

 

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut