Núria de Gispert ajuda un voluntari a encendre una de les flames que recorren Catalunya. (Foto: ACN)
Núria de Gispert ajuda un voluntari a encendre una de les flames que recorren Catalunya. (Foto: ACN)
Barcelona

De Gispert diu que la Flama del Canigó és "la força" d'un poble "per seguir el seu camí"

Després d'arribar al Parlament, la Flama continua el recorregut per Catalunya per encendre les fogueres de la revetlla

RedaccióActualitzat

El Parlament ha rebut aquest dilluns la Flama del Canigó, com és tradició en la vigília de Sant Joan, abans que centenars d'equips de foc la distribueixin arreu dels territoris de parla catalana. Aquest ritual ha adquirit aquest any un simbolisme especial davant la proximitat de la consulta.

La presidenta de la cambra catalana, Núria de Gispert, ha dit que la Flama representa "la força" d'un poble que "vol decidir el seu futur col·lectiu". Segons De Gispert: "És la força que necessitem tots els catalans per seguir el nostre camí, per tirar endavant la història que volem en comú, i que un dia no gaire llunyà ens ha de permetre votar i decidir".

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha desitjat que la Flama "faci molta llum" i ajudi el poble de Catalunya a "veure-hi clar per continuar segurs el camí que hem emprès".

La comitiva s'ha traslladat després a la porta principal del Parlament, on s'ha fet l'encesa dels diferents quinqués amb la Flama procedent del Canigó. Ara segueix el seu recorregut per un centenar de poblacions i servirà per encendre les fogueres de la revetlla.

La Flama del Canigó està en ruta des d'aquesta matinada. Cada localitat organitza la rebuda a la seva manera, però hi ha uns elements comuns. Arriba en torxes o quinqués i es diposita en gresols abans d'encendre les respectives fogueres; s'apaga quan s'acaba la revetlla.

Les rutes més representatives són la d'Igualada, la de la Costa (de Perpinyà a Pals), les rutes d'Osona i Ripollès, la Ruta de les Terres de Lleida i la de Barcelona. Es poden consultar les viles on arriba i les rutes al web www.flama.cat.

Anar al contingut