Dades dels embassaments un a un

Actualitzat
Ahir us vam presentar l'estat de les reserves d'aigua a Catalunya amb uns valors actuals inferiors al 60%, força més baixos que ara fa un any.

Pràcticament tots els embassaments catalans se situen per sota dels nivells de fa un any.

Els grans pantans del nord del país presenten grans contrastos entre ells. Camarasa, amb un 64%, és l'únic que presenta nivells superiors al de l'any passat. En canvi, Santa Anna cau 4 punts respecte al mateix període. Les conques del Llobregat i el Ter tenen un fort retrocés respecte a fa un any. La diferència més gran l'experimenta Susqueda, que es troba actualment a un 57%, quan fa un any era al 95%. També Sau, la Baells i Boadella tenen una clara davallada.

Pel que fa als embassaments del sud, caldria diferenciar entre els que reben aigües de l'Ebre i els que depenen només de la pluja. Els embassaments que es troben al curs de l'Ebre, Mequinensa i Riba-roja, tenen una dinàmica diferent i no són tan dependent de les pluges. Tot i així, estan una mica per sota que el 2011. En canvi, la resta tenen un nivell que depèn del comportament de les pluges de les darreres setmanes i mesos. Així, la sequera fa que el pantà de Pena es trobi només al 22% i que el d'Ulldecona es trobi al 0%.





Anar al contingut