Corinna Larsen denuncia Joan Carles I a la justícia britànica per assetjar-la i espiar-la

Acusa el rei emèrit i també els serveis secrets espanyols i reclama una ordre d'allunyament i una indemnització

RedaccióActualitzat

L'examant del rei emèrit Corinna Larsen l'ha denunciat en un tribunal de Londres per vigilància il·legal al Regne Unit durant 8 anys i reclama una ordre judicial perquè Joan Carles I i els serveis secrets espanyols no se li acostin. Ho revela, aquest dimarts, el diari britànic Financial Times.

Corinna Larsen va presentar una denúncia contra Joan Carles I el desembre passat al Tribunal Superior de Justícia d'Anglaterra i Gal·les. L'acusa d'assetjament continuat des del 2012 fins al 2020 i demana una indemnització pels suposats danys soferts, tot i que no s'ha fet pública la quantitat que reclama. També vol que es prohibeixi a Joan Carles I i els seus agents comunicar-se amb ella i acostar-se a menys de 150 metres de qualsevol de les seves residències.

En la denúncia, Corinna Larsen també descriu amenaces, difamacions, vigilància il·lícita encoberta, seguiments i intervencions il·legals al mòbil i als ordinadors per part dels serveis d'intel·ligència espanyols i d'agents vinculats al rei emèrit.

No queda clar, però, si un tribunal del Regne Unit pot arribar a jutjar un excap d'estat d'un altre país que, a més, no resideix en territori britànic.

Denúncia pública en el judici a Villarejo

El passat mes de gener, Corinna Larsen ja va explicar que s'havia sentit amenaçada pel CNI, durant la seva declaració en el primer judici contra l'excomissari Villarejo. En aquell cas, Villarejo afrontava una acusació de denúncies falses interposada per l'exdirector del CNI Félix Sanz Roldán, entre altres qüestions, per haver dit en una entrevista de televisió que Roldán havia amenaçat Larsen de mort.

Declaració de Corinna Larsen, per videoconferència, en el judici a Villarejo (TSJM)

Després del testimoni de l'examant del rei, Villarejo va ser absolt dels delictes d'injúries, calúmnies i denúncia falsa.

Al centre de l'actual querella de Corina contra el rei emèrit hi ha el pagament de 65 milions d'euros que Joan Carles I li va fer l'any 2012 i que, segons ella, el rei emèrit volia que els hi tornés. La campanya de difamació i amenaces va començar, segons la denúncia, quan ella s'hi va negar.

La relació entre Joan Carles I i l'empresària es va fer pública el 2012 arran de l'accident del monarca a Bostwana, durant un viatge privat per caçar elefants, en què l'acompanyava Corinna Larsen. El rei, que va haver de ser operat del maluc, va demanar disculpes públiques per la polèmica cacera, en sortir de l'hospital.

ARXIVAT A:
José Manuel VillarejoCasa Reial espanyola Regne UnitJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut