Madrid

El rei demana disculpes per la seva polèmica cacera a Botswana

El rei Joan Carles ha demanat disculpes per la seva polèmica cacera d'elefants a Botswana. Ho ha fet en abandonar l'hospital madrileny on estava ingressat després de l'operació de maluc que li van fer ara fa quatre dies. La Casa del Rei ja havia informat de la probabilitat d'una disculpa del monarca, que ha estat al cas de les crítiques pel seu viatge de cacera.

RedaccióActualitzat
El rei Joan Carles s'ha disculpat per la seva polèmica cacera a Botswana. Ho ha fet just abans d'abandonar l'hospital madrileny on l'han operat del maluc ara fa quatre dies. El monarca ha demanat perdó amb tres frases breus: "Ho sento molt. M'he equivocat. No tornarà a passar".

El rei ha rebut l'alta mèdica aquest dimecres al migdia i cap a la una ha sortit del centre hospitalari madrileny, on s'ha recuperat de la intervenció. Amb rostre seriós i tot just sortir de l'habitació, el monarca ha pronunciat una breu disculpa, com ja havia previst aquest matí la Casa del Rei. La Zarzuela havia informat que el monarca llegia els mitjans i que ha estat al corrent de les crítiques en tot moment.

Polèmica política


La portaveu parlamentària del PSOE, Soraya Rodríguez, avança aquest dijous al matí que Alfredo Pérez Rubalcaba transmetrà al rei la necessitat de més transparència a La Zarzuela. El PP s'havia refermat en el seu discurs respectuós i la resta de formacions mantenen crítiques més o menys accentuades sobre l'actitud del monarca i li retreuen un viatge privat de cacera a Botswana, on la cacera d'elefants és legal amb un pagament previ de 40.000 euros.

En un primer moment, la polèmica es va centrar a saber si el rei havia avisat Rajoy d'aquest viatge, cosa que La Zarzuela va afirmar i el PP va desmentir. Les crítiques i peticions a la Casa Reial després d'aquesta polèmica han estat diverses: alguns partits han demanat explicacions i més transparència a la Casa del Rei, mentre que altres han exigit obertament l'abdicació del monarca.

Precisament sobre aquestes crítiques es pronunciava aquest dimarts la infanta Elena, que deia que no estava al cas d'aquests retrets perquè "estava treballant".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut