Villarejo, absolt en el judici per acusar el director del CNI d'amenaçar Corinna Larsen

L'excomissari de la Policia Nacional va dir a La Sexta que Sanz Roldán havia amenaçat l'examant del rei emèrit, Corinna Larsen

Actualitzat

Absolt l'excomissari José Manuel Villarejo de calumniar l'exdirector del CNI. És la primera sentència contra l'excomissari de policia, que està en presó preventiva per altres causes obertes. En aquest judici va declarar l'examant del rei emèrit, Corinna Larsen.

El magistrat del jutjat penal 8 de Madrid ha absolt aquest dilluns l'excomissari de la Policia Nacional dels delictes d'injúries, calúmnies i denúncia falsa contra l'exdirector del CNI Féliz Sanz Roldán. Villarejo va dir a La Sexta que Sanz Roldán havia amenaçat l'examant del rei emèrit, Corinna Larsen.

Durant el judici, la mateixa Corina va testificar per donar validesa a les manifestacions de Villarejo, i va dir que s'havia sentit amenaçada per la intel·ligència espanyola amb "episodis aterridors". Després d'aquell testimoni, la Fiscalia va retirar les acusacions.

El jutge absol Villarejo perquè "no està acredit" que sabés que els fets denunciats eren falsos. L'excomissari seguirà en presó preventiva per ordre d'un jutge de l'Audiència Nacional que l'investiga per espionatge.

El primer judici on l'excomissari de la Policia Nacional seia al banc dels acusats es va resoldre en una única sessió el passat 15 de gener, després d'ajornar-se fins a quatre ocasions a causa de la pandèmia de la Covid-19.

La Fiscalia Provincial de Madrid demanava inicialment un total de dos anys de presó: un any de presó, la inhabilitació especial per a l'exercici del dret a sufragi passiu durant el temps de la condemna, i 20 mesos de multa amb una quota diària de 20 euros, pel delicte de denúncia falsa; i un altre any i la mateixa inhabilitació, per calúmnies.

ARXIVAT A:
José Manuel VillarejoEspionatgeMonarquia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut