La noble alemanya Corinna zu Sayn-Wittgenstein, amiga del rei Joan Carles
Corinna Larsen

Corinna Larsen acusa la Casa del Rei i els serveis secrets espanyols d'amenaçar-la de mort

L'empresària alemanya que va tenir relacions amb Joan Carles I assegura que se sent amenaçada i que Felip VI no ha fet res per aturar la campanya contra ella

RedaccióActualitzat

Corinna Larsen, l'empresària alemanya que va mantenir una relació personal amb Joan Carles I, acusa la Casa del Rei i els serveis secrets espanyols d'estar al darrere d'una campanya contra ella i de les amenaces que assegura que rep des de fa vuit anys.

En declaracions al programa 360 graus d'ETB, la televisió pública basca, que aquest diumenge ha emès el reportatge "El virus de la Corona", Larsen assegura que el rei Felip VI té coneixement d'aquests fets —perquè ella n'hi ha informat per carta—, però que no ha fet res per posar-hi fi.

Explica que, des del 2012, quan va acabar la seva relació amb Joan Carles I, arran de l'escàndol de la cacera a Botswana, ha rebut amenaces de mort i que mercenaris han entrat a casa seva a robar documents personals. També que és víctima d'una campanya de desinformació per desprestigiar-la i fer creure que coneix secrets d'estat.

 

Corinna
Joan Carles I i Corinna Larsen


Actualment, Larsen és objecte d'una investigació a Suïssa sobre el suposat pagament de comissions i l'origen dels fons que hi ha en un compte de la Fundació Lucum, de la qual són beneficiaris el rei emèrit, Joan Carles I, i el seu fill, Felip VI.

Aquest fet, destapat pel diari britànic The Telegraph, va obligar Felip VI, com es recorda en el reportage d'ETB, a renunciar davant de notari a l'herència del seu pare, a retirar-li l'assignació anual i a desvincular-se dels fons que Joan Carles se sap que té a l'estranger.

 

Entre els periodistes que intervenen a "El virus de la Corona" hi ha James Badcock, que va encapçalar la investigació de The Telegraph.

 

Joan Carles I i Corinna
Corinna Larsen, uns passos per darrer de Joan Carles I durant un viatge del rei


De Larsen també es coneix que ha format part de les delegacions que han acompanyat Joan Carles I en alguns viatges oficials, i que el 2012, quan van deixar la relació i ella va marxar a viure a Mònaco, el monarca emèrit va obsequiar-la amb 65 milions d'euros.

A "El virus de la Corona" també s'explica que l'enfrontament entre Larsen i la Casa del Rei tindria l'origen en la reclamació, per part d'ella, d'unes comissions que considera que se li deuen.

 

Corinna
Corinna Larsen


En el rerafons de l'afer Larsen i de les investigacions de la Fiscalia suïssa hi ha els vincles entre Joan Carles I i la monarquia saudita, i el suposat enriquiment il·lícit del monarca emèrit.

La periodista Eider Hurtado, autora del reportatge, constata la falta de proves sobre aquest suposat enriquiment il·lícit de Joan Carles I, però recull el testimoni de la directora de Público, Ana Pardo de Vera, que explica que exministres del PSOE li han reconegut les trobades amb la monarquia saudita de Joan Carles on es tractava de les comissions.

ARXIVAT A:
Felip VICorrupcióCasa Reial espanyola
Anar al contingut