Felip VI en una imatge d'arxiu (Europa Press /María José López)
Felip VI en una imatge d'arxiu (Europa Press /María José López)

Felip VI, beneficiari del compte suís de Joan Carles I segons The Telegraph

Actualitzat
TEMA:
Felip VI

Un nou escàndol de corrupció podria esquitxar directament el rei Felip VI. Una informació que ha publicat el diari "The Sunday Telegraph" aquest dissabte destapa que el monarca és el segon beneficiari d'un fons en paradisos fiscals del rei emèrit.

Felip VI apareix com a segon beneficiari de la societat "offshore" titular del compte bancari on suposadament es va ingressar la donació de 65 milions d'euros de l'Aràbia Saudita al seu pare, Joan Carles I.

Segons el rotatiu anglès, aquesta revelació podria perjudicar la imatge de Felip VI sis anys després de la seva coronació, el 19 de juny del 2014.

El diari explica que Joan Carles I hauria creat una fundació "offshore" el juliol del 2008, la Fundació Lucum. I, segons les darreres revelacions, als estatuts d'aquesta fundació hi figura Felip VI (quan encara era príncep) com a segon beneficiari i com l'encarregat de vetllar per la resta de la família "en cas d'heretar el fons" de la fundació.

La Fundació Lucum, amb seu a Panamà i amb un compte al banc suís Mirabaud, va rebre "una donació de 64.884.405 euros" del rei Abdullah de l'Aràbia Saudita i el nom del príncep Felip apareix com a segon beneficiari del compte en cas de mort de Joan Carles I. Aquests diners haurien estat al compte de Ginebra del banc Mirabaud fins al mes de setembre del 2012, quan el rei Joan Carles I els hauria transferit a Corinna zu Sayn-Wittgenstein.

L'Audiència Nacional ja va investigar i arxivar fa dos anys aquest afer. Hi havia sospites que el monarca havia cobrat comissions per haver fet d'intermediari perquè empreses espanyoles construïssin el tren d'alta velocitat entre Medina i la Meca a l'Aràbia Saudita.

Ara fa deu dies, Corinna zu Sayn-Wittgenstein va anunciar que presentaria una denúncia per amenaces contra el rei emèrit. També denunciarà l'exdirector del CNI Félix Sanz Roldán, per estar darrere d'una campanya d'assetjament i intimidacions contra ella des del 2012, quan es va saber la relació entre Corinna i Joan Carles I després del viatge a Botswana on el rei emèrit es va trencar el maluc.

 

 

 

ARXIVAT A:
Felip VI Casa Reial espanyola Aràbia Saudita Monarquia Borbons
Anar al contingut