Kim Jong-un caminant per un descampat amb alguns comandaments militars
Kim Jong-un inspecciona una obra en una imatge publicada divendres (Reuters/Agència Central de Notícies de Corea del Nord)

Corea del Nord dispara al mar del Japó el míssil de més llarg abast dels darrers anys

La trajectòria del projectil l'han detectat aquest diumenge tant Corea del Sud com el Japó

RedaccióActualitzat

Corea del Nord continua fent demostracions del seu poder militar amb el llançament, aquesta matinada, del que seria un dels seus míssils balístics que poden impactar a més quilòmetres de distància. Segons el règim comunista, és el de més llarg abast que ha disparat en els últims cinc anys.

Tant el govern de Corea del Sud com el del Japó han confirmat el llançament del míssil, que hauria volat durant 30 minuts a una alçada de 2.000 metres i hauria assolit una distància de 800 quilòmetres. Aquest és el setè llançament que fa Pyongyang des de començaments d'any, segons ha informat l'exèrcit sud-coreà.

Un míssil surt disparat
Un míssil llançat des d'unes vies de tren en una fotografia publicada el 14 de gener (Reuters/Agència Central de Notícies de Corea del Nord)

Sembla que el projectil ha impactat al mar del Japó (anomenat mar de l'Est a les dues Corees). L'Estat Major Conjunt de Corea del Sud ha detectat el llançament, que s'ha fet cap a les 8 del matí d'aquest diumenge hora local.

Segons informa l'agència sud-coreana Yonhap, el projectil s'ha disparat des de la zona de la província nord-coreana de Jagang, situada al nord del país i que fa frontera amb la Xina. El nou moviment de Corea del Nord arriba enmig d'una escalada de tensió a la regió.

 

ARXIVAT A:
Corea del Nord
Anar al contingut