Membres de les forces civils de Corea del Nord, en un entenament (Foto: Reuters)
Corea del Nord ha posat en alerta el seu exèrcit davant el llançament de pamflets. (Foto: Reuters)
Seül

Corea del Nord amenaça Seül amb un atac militar si permet que activistes llancin pamflets en el seu territori

Corea del Nord ha amenaçat el seu veí del sud d'atacar-lo militarment si els activistes sud-coreans compleixen els seus plans de llançar la setmana que ve pamflets sobre territori nord-coreà.

RedaccióActualitzat
La tensió torna a cristal·litzar entre Corea del Nord i Corea del Sud. El règim de Kim Jong Un ha amenaçat el seu veí del sud d'atacar-lo militarment si els activistes sud-coreans compleixen els seus plans de llançar pamflets sobre territori nord-coreà.

L'enviament de globus amb regals i pamflets és una acció habitual dels activistes sud-coreans i també de Corea del Nord. Aquest cop, però, Pionyang ha anat un punt més enllà en la seva resposta. En un comunicat, ha advertit que l'objectiu del seu exèrcit és la zona fronterera.

El règim de Kim Jong Un considera el llançament de pamflets un acte de "guerra psicològica". En el comunicat, difós per l'agència estatal nord-coreana, afirma que els pamflets "difamen la dignitat del lideratge suprem de la República Democràtica de Corea.

Pionyang fins i tot ha recomanat l'evacuació de Paju, la ciutat sud-coreana més important, a tocar de la frontera, "per prevenir possibles danys".

El govern de Seül ja ha advertit que respondrà a qualsevol atac.
Anar al contingut