Controls estrictes per impedir l'accés a les segones residències per Setmana Santa

Un miler de Mossos i també la Policia Local poden multar les persones que se salten el confinament pel coronavirus

RedaccióActualitzat

El tercer cap de setmana de confinament coincideix amb el que hauria hagut de ser el començament de la campanya turística de Setmana Santa.

Aquest any, la presència de Mossos a les carreteres no serà perquè el trànsit sigui més fluid, sinó per impedir que les persones marxin cap a les segones residències i incompleixin l'ordre de confinament. Com en caps de setmana anteriors, hi haurà uns 200 controls a les carreteres, amb un miler de mossos, i també el desplegament de policies locals.

Diversos ajuntaments de la Costada Daurada i les Terres de l'Ebre han optat per tancar accessos al municipi, després de constatar que hi ha persones que encara van a cases i apartaments, fins i tot de matinada.

 

En un missatge a les xarxes, l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha deixat ben clar que els visitants no són ben rebuts:

 

 

Malgrat les crides a respectar el confinament i l'avís de sancions màximes de 30.000 euros, molts nuclis turístics de la Costa Daurada no se'n refien i han decidit barrar físicament el pas als vehicles, com explica el sergent de la Policia Local del Vendrell, Joaquim Valls:

"Amb uns talls que són totals. És impossible de passar i posem controls policials amb la garantia que els cotxes no poden agafar vies alternatives i controlem qui entra i surt del municipi."

 

El cap de setmana passat, al Vendrell, amb 8 quilòmetres de platges, es van sancionar 41 persones per comportament incívic, i des de l'Ajuntament es vol rebaixar la xifra.

Les mesures de control duraran tota la Setmana Santa en alguns municipis.

 

 

A Sant Vicenç de Montalt, al Maresme, es calcula que hi ha uns nou-cents habitatges que corresponen a segones residències. La Policia Local ha tancat molts accessos al poble i només n'ha deixat oberts quatre, a les vies principals, on hi ha un sistema de videovigilància i lectura de matrícules, segons ha explicat l'alcalde, Javier Sandoval:

 

"Ho fem per garantir la seguretat que reclama la ciutadania. Estem confinats pràcticament al 100% i no podem permetre que hi hagi moviment inadequat."

 

El conseller d'Interior, Miquel Buch, avala la col·locació de barreres per impedir l'entrada de veïns de segones residències. També recorda que segueixen prohibides les activitats a l'aire lliure com anar a la platja, fer esport, passejar-se o córrer.

ARXIVAT A:
Coronavirus Mossos d'EsquadraTurisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut