Captura del mapa dels ajuntaments que obren aquest 12 d'octubre
Captura del mapa dels ajuntaments que obren aquest 12 d'octubre

Consulta els ajuntaments que obren tot i el festiu del 12 d'octubre

Mapa interactiu amb els municipis que tenen activitat

Actualitzat

Diversos consistoris catalans, sobretot pobles, obren aquest dimecres tot i que és festiu, pel 12 d'octubre. 

Són pocs els casos en què hi ha funcionaris atenent el públic, com a Berga, Celrà o Linyola. A la majoria, els que són a les dependències públiques són càrrecs electes.

 

 

Per demarcacions, on hi ha més ajuntaments que no fan festa és a Lleida, amb una vintena de municipis, dels quals destaquen Sort, Linyola i Soriguera, la majoria governats per Esquerra i la CUP. També hi ha Torrelameu

A les de Girona, 10 municipis com els de Celrà, Viladamat, Verges, Begur, les Planes d'Hostoles i Viladrau. El casos de Celrà i Viladamt són significatius perquè ja fa 4 anys que treballen tant el 12 d'octubre com el 6 de desembre, dia de la Constitució. L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, de la CUP, justifica la decisió:  

"Entenem que és una festa imposada, que no ens representa, ni en l'època franquista, que en deien 'Día de la Raza', ni ara que és la Hispanitat i exalta valors militaristes i del colonialisme espanyol".

 

En el cas de Viladrau, l'Ajuntament ha piulat sobre l'obertura.

I a la mateixa Girona, tot i que l'Ajuntament tanca per festiu, l'equip de govern sí que permet anar a treballar els quatre regidors de la CUP.

A les comarques de Barcelona, van a treballar els funcionaris de Berga, Navàs, Capellades, Sant Pere de Riudebitlles i el Brull, entre d'altres.

 

I a la demarcació de Tarragona, no fan festa els municipis de la Vilella Alta, on fins i tot faran un ple, i els Guiamets.

La majoria dels que obren estan governats per la CUP o per ERC, però també n'hi ha d'altres partits.

Anar al contingut