Un dels acusats de subministrar droga a menors per abusar-ne sexualment a Blanes (ACN/Marina López)

Condemnat a nou anys de presó un home per drogar una menor i abusar-ne sexualment a Blanes

La sentència absol un segon acusat perquè considera que les relacions van ser consentides i es portava pocs anys amb la noia

L'Audiència de Girona ha condemnat un home a nou anys de presó per subministrar drogues de manera gratuïta a una menor per després abusar-ne sexualment en un pis de Blanes.

La sentència conclou que entre l'agost i el setembre del 2018, el condemnat proporcionava gratuïtament porros a una nena de 15 anys. Després, anava a una habitació amb la menor i hi mantenia relacions sexuals "aprofitant-se que estava sota els efectes de les substàncies estupefaents".

Un segon acusat d'abusar sexualment de dues menors ha quedat absolt de tots els càrrecs. El jutge considera que va tenir una relació consentida amb una de les noies i que ni tan sols queda provat que tingués relacions amb l'altra. A més, manté que els joves es portaven pocs anys i tenien una "maduresa similar".

Els dos acusats van al·legar durant el judici que les relacions havien estat consentides en tot moment. Un d'ells, el que finalment ha estat condemnat i que en aquell moment tenia 48 anys, va assegurar que creia que la nena tenia 16 anys, l'edat legal per donar consentiment. A més, va negar haver proporcionat drogues a la menor, tal com sostenia l'acusació.

Per a ell, la Fiscalia demanava 21 anys de presó per un delicte contra la salut pública, un delicte continuat d'abús sexual i un delicte de lesions.
 

El jutge rebutja la versió exculpatòria

La sentència ha rebutjat la versió exculpatòria de l'acusat i assegura que sabia perfectament que la menor tenia menys de setze anys, perquè era un any més petita que la seva filla.

A més, consten a la causa tot un seguit de missatges de WhatsApp que acrediten que l'acusat era conscient que allò que feia era un delicte

No només hi ha referències a les converses per missatgeria instantània, el tribunal també ha esmentat una carta "manuscrita i rubricada" per l'acusat en què quedava clar que l'acusat sabia l'edat de la víctima.

La sentència també recull que acusat i víctima es portaven més de 40 anys i que la noia va declarar al judici a porta tancada que, tot i que en el seu moment va consentir, ara entén que va ser "manipulada".

El tribunal també l'ha condemnat per proporcionar porros d'haixix i marihuana a tres menors més, tot i que no considera provat que també els oferís cocaïna per falta de proves. L'absolen, per contra, del delicte de lesions.
 

El segon acusat, absolt

La fiscal també acusava l'altre processat d'abusar de dues menors de 14 i 15 anys quan ell en tenia entre 18 i 19. Sol·licitava una condemna de 18 anys de presó, però el tribunal ha donat la raó a l'advocat de la defensa, que argumentava que no era un abús sexual perquè l'acusat i les menors es portaven pocs anys i tenien una "maduresa similar".

Tant l'acusat com altres testimonis van avalar que ell i una de les noies van mantenir una relació que va durar vora un any i mig i que les respectives famílies n'estaven al corrent. "Tenien una edat molt semblant, es van conèixer perquè es relacionaven en el mateix cercle d'amics i les seves famílies no van posar objecció al nuviatge."

L'Audiència també l'ha absolt del segon delicte d'abús sexual del qual l'acusava la Fiscalia i apunta que, al judici, ni tan sols la víctima va refermar que hagués tingut relacions amb ell quan tenia 15 anys.

La sentència no és ferma i es pot recórrer interposant recurs al TSJC.

ARXIVAT A:
JudicialAgressió sexual
Anar al contingut