El Cor Jove de l'Orfeó Català, en una imatge d'arxiu (Ricardo Ríos/Palau de la Música Catalana)

Concert sorpresa del Cor Jove del Palau de la Música en un vol entre Porto i Barcelona

Els cantaires van interpretar "La sardana de les monges" en el camí de tornada d'un intercanvi sobre la tradició de la música coral de Portugal i Catalunya

RedaccióActualitzat

Sorpresa majúscula dels passatgers d'un vol entre Porto i Barcelona que aquest diumenge van poder gaudir d'un petit concert del Cor Jove del Palau de la Música a les altures.

Els cantaires tornaven cap a la capital catalana després de la gira que aquest mes d'abril els ha dut fins a la ciutat portuguesa per participar en un intercanvi cultural amb l'Ensemble Vocal Pro Musica en què exploren la tradició de la música coral de Portugal i Catalunya.

"Ens han fet arribar a casa amb un somriure a la cara", assegura el periodista i empresari Tatxo Benet, que va viure aquest moment i n'ha publicat un vídeo a Instagram:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tatxo Benet (@tatxobenet)

 

En el fragment --que ja suma milers de visualitzacions-- es pot veure el cor interpretant "La sardana de les monges", una composició per a veus mixtes, d'Enric Morera, sobre un poema d'Àngel Guimerà.

La cançó la va estrenar l'Orfeó Gracienc l'any 1919, i de seguida va entrar al repertori de quasi tots els orfeons, com ara l'Orfeó Català, que --tal com recull l'enciclopèdia-- "en feu una creació memorable".

Abans que els cantaires tornessin cap a Catalunya, les agrupacions catalana i portuguesa van oferir diumenge un concert conjunt a la Casa da Musica de la ciutat de Porto. El 14 d'abril faran un altre concert al Palau de la Música.

 

ARXIVAT A:
Viral Xarxes socials Música
Anar al contingut