Barcelona

Comença la Trobada de Novel·la Negra de Barcelona amb escriptors com Roberto Saviano

Aquest dilluns ha començat la Trobada de Novel·la Negra de Barcelona. En aquesta edició, destaca la presència d'escriptors com els nord-americans Sue Grafton o Michael Connelly. Amb tot, l'estrella de la setmana serà l'autor de "Gomorra", Roberto Saviano, amenaçat per la Camorra per la seva denúncia del crim organitzat a Nàpols. Barcelona Negra dedicarà una atenció especial a la producció de novel·les d'aquest gènere en català amb la presència d'autors com Andreu Martín.

Actualitzat
El plat fort de la Trobada de Novel·la Negra de Barcelona que ha començat aquest dilluns i acaba dissabte que ve és Roberto Saviano, amenaçat per la Camorra. La seva visita s'ha fet pública a última hora per motius de seguretat i, si no hi ha cap imprevist, participarà en la taula rodona sobre la seva polèmica novel·la "Gomorra", dimecres al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona a les 5 de la tarda. Aquest autor s'afegeix a la llista de vuitanta especialistes del gènere que fins dissabte passaran pel certamen.

Barcelona Negra dedicarà una atenció especial a la producció de novel·les negres en català. Hi seran presents Andreu Martín, Ramon Usall, Pau Vidal i Jordi de Manuel, entre d'altres. De Manuel, autor de "Mans lliures", la cinquena novel·la protagonitzada per l'inspector Sergiot, ha valorat la presència d'autors catalans, però ha alertat que el gènere encara no està normalitzat. Per la seva banda, el comissari de Barcelona Negra, Paco Camarasa, ha destacat les activitats que es faran per recordar els periodistes que van treballar al diari de successos "El Caso" durant l'època franquista.

Entre els homenatges que hi haurà en aquesta cinquena edició de la trobada destaquen els que es faran a l'escriptor sicilià Leonardo Sciascia, quan es compleixen 20 anys de la seva mort, i al xilè Roberto Bolaño, també desaparegut. En memòria de Manuel Vázquez Montalbán s'inaugurarà una plaça situada entre el carrer de Sant Rafel i la rambla del Raval.
Anar al contingut