Barcelona

Albiol augura una situació de desgovern a Catalunya

El PPC veu una "gran incapacitat" dels independentistes però diu que si tiren endavant el seu projecte "es plantaran per evitar-ho"

Actualitzat

El PPC ha dibuixat un escenari de "desgovern" a Catalunya i una "gran incapacitat"  de Junts pel Sí després de les eleccions del 27S. Xavier García Albiol, que es presentava per primer cop com a candidat a la Generalitat, ha valorat el nou escenari postelectoral abans d'analitzar la situació del seu partit, que ha obtingut 11 escons, 8 diputats menys que el 2012, passant de quarta a cinquena força a la cambra catalana. 

"Els resultats acabaran provocant una situació de desgovern a Catalunya en les pròximes setmanes."

Després de considerar que JxSí presentava tres candidats i que la CUP s'havia manifestat en contra d'investir Artur Mas com a president, Albiol ha augurat "una crisi" i ha dit que ja els consta una pugna entre Romeva i Junqueras per posicionar-se. "Ja donen Mas com a amortitzat després de les eleccions d'ahir", ha afirmat. 

Pel que fa als resultats obtinguts, Albiol ha dit que "estarem a l'altura de les circumstàncies" i que si JxSí tira endavant el seu projecte "els 11 diputats del PP es plantaran per envitar-ho", i ha afegit que, encara que no li corresponia a ell valorar-ho, estava convençut que "des del govern espanyol també es prendran les mesures adequades".

"Tenim la clara voluntat de convertir-nos en la referència a Catalunya d'aquelles persones que creuen que el projecte de la independència ha quedat avortat", ha dit

Convertit en el líder del força unionista més petita, Albiol ha posat en valor els diputats obtinguts pel PPC com a persones que, "la majoria tenen experiència a l'oposició". Una al·lusió implícita als diputats de Ciutadans, la formació unionista que ha fet el "sorpasso" aquest 27S i s'ha alçat com a segona força. 

Satisfet amb la campanya

Preguntat sobre si durant la campanya Mariano Rajoy ha pogut ser una influència negativa per als populars a Catalunya, Albiol ha dit que valorava que "la campanya ha estat bé, francament".  I com a candidat també s'ha mostrat "molt satisfet" perquè, segons ha afirmat, "hem recuperat cinc diputats respecte al juliol". Al costat, una impàvida Sánchez- Camacho s'ho escoltava. 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut