Barcelona

CiU titlla d'"amputat" el traspàs de Rodalies i en reclama la gestió integral

Convergència i Unió insisteix que el traspàs de Rodalies a Catalunya és un engany i en reclama la gestió integral, amb el control de les vies, els trens i les estacions. Amb aquest missatge, la federació nacionalista ha engegat una campanya sota el lema "Catalunya perd el tren". El diputat Josep Rull ha parlat concretament de traspàs "amputat".

Actualitzat
L'endemà de registrar-se retards de fins a 20 minuts durant bona part del matí a les línies 3, 4 i 7 de Rodalies Renfe, les primeres incidències des que la Generalitat té les competències del servei, Convergència i Unió ha fet una roda de premsa des de l'estació de Sants en què han parlat de la qüetió. A banda de presentar la campanya "Catalunya perd el tren", el diputat de la federació nacionalista Josep Rull s'ha mostrat convençut que, amb aquest traspàs, no es podrà garantir un bon servei.

Rull ha assegurat que "avancem una mica quant a fiabilitat", però ha afegit que "ens quedem aturats perquè les vies catalanes no tindran més capacitat, no podrem fer una gestió integral dels trens, perquè Regionals no hi és i per altra banda no podem fer aqueta gestió descentralitzada del sistema ferroviari".

El diputat de Convergència i Unió també ha acusat el tripartit de feblesa negociadora i de manca d'ambició nacional.

Anar al contingut