Imatge dels pits d'una noia amb la frase "I love carnaval de Reus"
Els cartell s'ha extret d'una pàgina pornogràfica i s'ha modificat per adaptar-lo al carnaval
Reus

CiU, la CUP i el PSC demanen que es retiri el cartell del Carnaval de Reus

CiU, PSC, la CUP i altres entitats han criticat i demanat la retirada del polèmic cartell del Carnaval de Reus al que centra l'atenció a tot Espanya des de Twitter. El cartell mostra una dona ensenyant els pits, i ha sigut qualificat de "masclista i sexista".

RedaccióActualitzat
#Reus ha sigut Trending Tòpic nacional durant la tarda d'aquest dimecres en motiu del polèmic cartell del Carnaval de Reus on apareix una noia mostrant els pits, que ha provocat diverses crítiques per part d'entitats i partits polítics. Tant l'alcalde de Reus, Carles Pellicer (CiU) com el PSC i la CUP han denunciat el contingut "sexista" del cartell i n'han demanat la retirada.

Twitter ha anat ple de comentaris contràris al cartell pel qual la Federació Reusenca d'Associacions de Carnaval (FRACC) ha apostat aquest any per promocionar el Carnaval de la ciutat de Reus. Convergència i Unió, el Partit Socialista i Candidatura d'Unitat Popular han exigit a l'organitzadora de l'esdeveniment que retiri el cartell pel contingut sexista i la poca adequació de la fotografia al públic al qui va dirigit. Tot i que l'Ajuntament reconeix l'esperit provocador i transgressor que caracteritza la celebració del Carnaval i dóna suport totalment a aquesta festa popular molt arrelada a la ciutat històricament, Carles Pellicer ha convidat la FRAC a reflexionar i a retirar el cartell, segons han informat fonts minucipals.

El PSC ha assegurat que es tracta d'un cartell "masclista i sexista" i que atempta "contra la dignitat de la dona, amb un resultat groller, de mal gust i inadmissible". Pel PSC, no es pot permetre que, en ple segle XXI i en plena lluita per la igualtat, s'utilitzi la dona com a objecte sexual i lamenta la mala imatge que pot donar de la ciutat, a més de no respondre a la filosofia d'una festa dirigida a un públic familiar i, especialment, als nens i nenes.

La CUP reusenca, en canvi, ha denunciat que la imatge promocional "perpetua la dictadura de la pressió estètica i la dona com a objecte sexual" ja que la dona del cartell "respon a l'estereotip de dona ideal que ens imposa aquesta societat heteropatriarcal i els mitjans de masses". Els antisistema han respost a la polèmica del cartell amb un cartell igual que l'original, però amb el pit d'un home pelut en comptes del de la dona.

Tant la CUP com diversos comentaris al Twitter indiquen a la possibilitat  que el cartell pretengués des del principi crear polèmica i així publicitar l'esdeveniment del carnaval de Reus, cosa que la FRAC, que encara no s'ha pronunciat, ha aconseguit.


Anar al contingut