Barcelona

CiU i ERC acorden recuperar l'impost de successions a les rendes més altes

Les dues formacions han registrat al Parlament la moció que permetrà recuperar l'impost per a les rendes més altes, una condició que ERC va incloure en el pacte de governabilitat amb CiU. La moció s'aprovarà previsiblement al ple de la setmana que ve. Amb la recuperació d'aquest tribut, el govern tornarà a ingressar els 150 milions d'euros que es recaptaven abans que s'eliminés, el 2010.

RedaccióActualitzat
iU i ERC han introduït al registre del Parlament la moció que permetrà incrementar el tram autonòmic de l'impost de successions per a les rendes més altes. La moció s'aprovarà previsiblement al ple de la setmana que ve. La recuperació parcial de l'impost de successions és una de les mesures que els republicans van incloure en la negociació del pacte de governabilitat amb CiU.

La moció insta a incrementar la progressivitat de l'impost perquè no afecti els patrimonis modestos i sí les rendes més altes. També reclama executar l'impost en el marc de l'actual exercici pressupostari per tenir rendiments abans que acabi el 2013. La recuperació d'aquesta taxa es podria fer a través d'un decret llei  al marge del projecte de pressupostos. Això es produiria en el cas que la presentació dels comptes es demorés molt més, o bé en el supòsit que l'executiu finalment decidís mantenir la pròrroga pressupostària fins l'any que ve.

Amb la reinstauració d'aquest tram de l'impost es pretén recuperar la recaptació que es tenia el 2010, abans que s'eliminés, i que s'estima en uns 150 milions d'euros, segons fonts parlamentàries.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut