Salutació de Sánchez i Feijóo al Congrés després del debat d'investidura
Salutació de Sánchez i Feijóo al Congrés després del debat d'investidura (EFE/Javier Lizon)

CIS: el PP tornaria a guanyar les eleccions, amb patacada de Vox, i el PSOE es mantindria

Un 41% dels enquestats prefereixen Pedro Sánchez de president espanyol, mentre que un 24% volen Feijóo

Aitor Álvarez GarcíaActualitzat

El PP guanyaria les eleccions espanyoles, si es tornessin a fer. És el que diu el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) publicat aquest divendres, que dona un avantatge d'1,4 punts als populars, pràcticament igual que a les darreres eleccions al Congrés, quan aquesta distància va ser d'1,3 punts.

L'estimació de vot és del 33,2% als populars (33% al juliol), i del 31,8% als socialistes (31,7% al juliol). Un 41% dels enquestats prefereixen Pedro Sánchez de president espanyol, mentre que un 24% volen Feijóo.

Sumar, amb un 11,8% d'estimació de vot, recula lleugerament respecte a les eleccions de l'estiu, quan va aconseguir un 12,3%.

 

Vox pateix una reculada més pronunciada, i es queda amb un 8,5% d'estimació de vot, en comparació amb el 12,3% que va aconseguir el 23 de juliol. Això podria complicar, encara més, que els dos partits de dretes poguessin sumar majoria en escons, cosa que facilitaria reeditar la majoria de la investidura de Pedro Sánchez.

ERC guanya una dècima respecte al juliol, amb un 1,9 d'intenció de vot, mentre que Junts baixaria, amb un 1,3% respecte a l'1,6 de les eleccions de l'estiu. 

Els resultats de PP, PSOE, Sumar i els partits independentistes són similars a l'anterior enquesta del novembre. L'enquesta del CIS s'ha fet després de les negociacions sobre l'amnistia i es publica el mateix dia en què Pedro Sánchez visita Catalunya per entrevistar-se amb el president Pere Aragonès.

 

Anar al contingut