Imatge d'un olinguito. (Foto: EFE)
Imatge d'un olinguito. (Foto: EFE)

Científics nord-americans descobreixen l'olinguito, una nova espècie de carnívor

Científics nord-americans han descobert aquesta nova espècie. Es tracta d'un petit mamífer d'un quilo de pes i grans ulls que ha estat víctima, durant una dècada, d'una falsa identitat. Es pensava que era un herbívor de la família dels olingos, però resulta que és carnívor i de la família dels óssos rentadors. És la primera espècie de carnívor trobada a Amèrica en els últims 35 anys.

RedaccióActualitzat
Científics nord-americans han descobert una nova espècie carnívora a Amèrica, l'única dels últims 35 anys. S'anomena olinguito i és un petit mamífer d'un quilo de pes i ulls molt grans, que viu en selves humides de Colòmbia i l'Equador. Els científics ja tenien constància de la seva existència. A zoològics i museus de zoologia n'havien tingut exemplars, però durant més de deu anys ha estat víctima d'una identitat falsa. Fins ara se'l classificava dins de les espècies dels olingos i es pensava que era un animal herbívor. Proves d'ADN i cranials han determinat que és carnívor i que és l'últim membre identificat de la família dels óssos rentadors.

"El descobriment de l'olinguito ens recorda que encara no s'ha explorat tot el món. Si encara podem trobar nous carnívors, quines altres sorpreses ens esperen?", ha assegurat Kristofer Helgen, zoòleg del Museu Nacional d'Història Natural de Washington

Aquest descobriment és fruit de deu anys de feina. No era pas l'objectiu de l'estudi, que buscava completar el primer anàlisi integral sobre els olingos, un conjunt d'espècies de carnívors que viuen als arbres. La investigació va confirmar, però l'existència de l'olinguito, que és més petit i viu al nord dels Andes, entre els 1.500 i els 2.700 metres d'altura.
Anar al contingut