Alemanya

Científics alemanys aconsegueixen extreure el virus de la sida de cèl·lules malaltes

Segons publica la revista "Science", un grup de científics alemanys que pertanyen a laboratoris de les ciutats de Dresden i Hamburg han aconseguit per primera vegada netejar el virus de la sida de cèl·lules humanes malaltes. Els investigadors expliquen a la revista científica que es tracta d'un avenç revolucionari, perquè no només permet frenar l'activitat del virus, sinó que també l'elimina, i per tant, guareix les cèl·lules malaltes.

Actualitzat

"La cèl·lula malalta es cura". Així resumeixen els investigadors el seu descobriment que ha permès eliminar per primer cop el virus de la sida d'una cèl·lula malalta. El mètode que s'utilitza per eliminar el virus és l'anomenada "tisora molecular". Un sistema que consisteix en un enzim que, com una tisora, pot extreure de dins les cèl·lules àrees concretes de la tira d'ADN, i també eliminar-ne l'herència genètica del virus de la sida.

Després d'aquest tractament, les cèl·lules sanes s'inocularien de nou en el pacient, cosa que conduiria a una regeneració del sistema immunològic i a l'eliminació del virus de la sida.

Els científics asseguren que, si s'arriba a desenvolupar, aquesta teràpia seria molt més barata que l'actual sistema de tractament amb medicines antiretrovirals, el cost del qual pot pujar uns 15.000 euros anuals per pacient.

Anar al contingut