Madrid / Herat

Chacón viatja a l'Afganistan per repatriar el cos del militar mort en un atemptat

La ministra de Defensa, Carme Chacón, s'ha desplaçat aquest mateix dimecres cap a l'Afganistan per supervisar les tasques de repatriació del militar espanyol mort en un atemptat a Herat, a l'oest del país. En l'atac han quedat ferits cinc soldats més. El vehicle en què viatjaven els militars ha trepitjat un artefacte explosiu. L'acció terrorista ha obligat a suspendre la gala dels premis de Defensa, prevista per dijous, i la compareixença que havia de fer aquest dimecres el cap de l'Estat Major de la Defensa, José Julio Rodríguez, a la Comissió de Defensa del Congrés.

Actualitzat
Un militar del contingent espanyol ha resultat mort i cinc més han estat ferits greus en un atac comès a l'Afganistan. L'atac ha passat a prop d'Herat, on hi ha la base espanyola desplegada a l'Afganistan, quan el vehicle en què viatjaven els militars ha trepitjat un artefacte explosiu

Segons ha confirmat el Ministeri de Defensa, la víctima és Cristo Ancor Cabello Santana, un caporal que pertanyia al regiment d'infanteria lleugera Soria 9. Amb aquest mort, ja són 90 les víctimes mortals entre les tropes espanyoles destinades a l'Afganistan, 7 de les quals en atemptats directes.

Defensa manté que l'atemptat ha estat aleatori, que no anava adreçat específicament al contingent espanyol. També insisteix, davant les crítiques, que el blindat, tot i ser vell, s'havia reforçat i era prou segur per a la missió que tenia encomanada.

Aquesta acció ha passat just quan fa 8 anys de la invasió nord-americana a l'Afganistan, arran dels atemptats de l'11-S, i en ple debat sobre la presència de tropes estrangeres al país, arran de les peticions tant del president nord-americà, Barack Obama, com de l'OTAN per augmentar la seguretat de l'Afganistan. Espanya hi té actualment un miler de soldats desplegats.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut