Chacón atén els mitjans de comunicació en una imatge d'arxiu.
Chacón atén els mitjans de comunicació en una imatge d'arxiu.
Sant Vicenç dels Horts

Chacón evita pronunciar-se sobre el concert, però demana que cap territori quedi exclòs d'aplicar la solidaritat

L'endemà que Pere Navarro proposés eliminar el concert econòmic del País Basc i Navarra, l'exministra de Defensa ha evitat pronunciar-se sobre aquesta qüestió, tot i que ha apuntat que "si el que busquem és un sistema de finançament just, cap territori ha de quedar exclòs d'exercir i aplicar el principi de solidaritat".

RedaccióActualitzat
L'exministra de Defensa i actual diputada al Congrés Carme Chacón ha demanat que cap territori quedi exclòs d'aplicar el principi de solidaritat perquè sinó serà impossible aconseguir un model de finançament autonòmic just. "Si el que busquem és un sistema de finançament just, cap territori ha de quedar exclòs d'exercir i aplicar el principi de solidaritat", ha dit Chacón l'endemà que el primer secretari del PSC, Pere Navarro, proposés eliminar el concert econòmic del País Basc i Navarra.

Preguntada en tres ocasions sobre si està d'acord amb eliminar els concerts, la política d'Esplugues de Llobregat ha evitat respondre amb un "sí" o un "no" i s'ha limitat a afirmar que "les singularitats existeixen i han de seguir aquí, però el resultat ha de ser tots exercint la solidaritat". Chacón creu que l'actual sistema de finançament "s'ha demostrat que no és just" i, per aquest motiu, és partidària d'aprofitar la revisió prevista per al 2013 i fer "que cap territori quedi exclòs d'aplicar el principi de solidaritat".

La diputada al Congrés ha aprofitat la visita a Sant Vicenç dels Horts, poble del qual és alcalde el president d'ERC, Oriol Junqueras, per passejar pels comerços del municipi i xerrar amb els veïns, que ha assegurat que li han dit que el seu alcalde "no parla dels problemes reals i es passa el dia parlant només d'Espanya i de la independència".
Anar al contingut