El president Artur Mas, en una imatge d'arxiu
El president Artur Mas, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Barcelona

CDC decidirà la setmana que ve amb qui pacta a Tarragona i Badalona

El paper que ha de tenir Convergència i Unió a Tarragona i Badalona ha traspassat l'àmbit municipal. Els possibles acords postelectorals en aquestes ciutats es prendran la setmana vinent després que CDC valori cada escenari amb els respectius grups municipals. Fins aleshores els pactes estan a l'aire. A Tarragona, els nacionalistes podrien pactar amb el Partit Popular i obtenir l'alcaldia en detriment del PSC. A Badalona les tornes serien just a l'inrevés. Un pacte de CiU amb el PSC deixaria fora de l'alcaldia el PP de Xavier García Albiol. La direcció de CDC ha emès un comunicat desmentint que ja hi hagi cap decisió presa en cap d'aquests ajuntaments.

Actualitzat
A la capital tarragonina, els nacionalistes tenien tancat un pacte amb el Partit Popular que hauria permès a Victòria Forns ser alcaldessa i deixar el socialista Josep Fèlix Ballesteros a l'oposició.

L'acord, però, no tindria el vistiplau definitiu de la direcció nacional, que seria del parer de respectar la llista més votada, segons ha informat Catalunya Ràdio de fonts del partit.

El mateix passava a Badalona, on, lluny d'haver-hi cap pacte, CiU té la paella pel mànec a l'hora de deixar que governi el més votat el 22-M, que va ser el PP de Xavier García Albiol, o entendre's amb el PSC per formar govern.

En un comunicat oficial, però, la direcció de CDC ha assegurat que no ha vetat cap decisió dels grups municipals i que fins la setmana entrant no es prendrà cap decisió.

La constitució dels ajuntaments està prevista per l'11 de juny, quatre dies abans que al Parlament els pressupostos de la Generalitat passin el primer tràmit. Per superar-lo, CiU necessita com a mínim l'abstenció o del PSC, o del PP o d'ERC.

Anar al contingut