Barcelona

Catalunya tindrà 85 biblioteques noves en els pròxims 5 anys

La Generalitat construirà en els pròxims 5 anys 85 biblioteques noves a tot Catalunya, en millorarà 7 de ja existents, en projectarà 16 i posarà en marxa 3 bibliobusos nous. Són les actuacions més importants que preveu la Conselleria de Cultura i mitjans de comunicació de la Generalitat d'ara fins al 2012. Amb 40 milions d'euros, el govern català es farà càrrec de fins al 35% del cost total de les obres.

Actualitzat

La directora general de Cooperació Cultural, Anna Falguera, ha assegurat que la construcció de biblioteques noves no respon tant a una "carència real" del territori, sinó a "donar resposta a les voluntats municipals que han decidit començar obres", sobretot a les comarques de Lleida i Tarragona.

La Generalitat destinarà 40 milions d'euros per construir 85 biblioteques noves, millorar-ne 7 de ja existents, projectar-ne 16 i posar en marxa 3 bibliobusos que s'afegiran als 11 que ja circulen actualment per Catalunya. Aquesta quantitat, però, no inclou la compra de fons documentals, per al qual l'any passat es van dedicar 5,3 milions d'euros.

El club amb més socis de Catalunya

La xarxa de biblioteques públiques "és el club amb més socis de Catalunya", ha assegurat la responsable de l'Àrea de Biblioteques, Carme Renedo. Actualment, hi ha 2.298.798 persones amb carnet d'usuari, això representa un 9,33% més que l'any anterior.

Segons el balanç fet públic per la Conselleria, les biblioteques públiques van rebre l'any passat 19.617.469 visites, un 5% més que el 2006, i el fons documental va arribar als 10.408.632 exemplars, un 13,8% més que l'any anterior.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut