Barcelona

Catalunya Informació celebra el quinzè aniversari consolidada com una emissora de referència

L'emissora Catalunya Informació fa quinze anys, en què ha esdevingut una emissora de referència en el format de 24 hores d'informació en directe els 365 dies de l'any. Catalunya Informació, que va començar les emissions l'11 de setembre del 1992, tracta l'actualitat nacional i internacional, els esports, el temps i el trànsit. L'emissora celebra aquest aniversari amb més de 130.000 hores d'informació emeses i més de dos milions de titulars a l'esquena. Per commemorar-ho s'ha inaugurat una exposició al Col·legi de Periodistes de Barcelona on es pot reviure la història d'aquests quinze anys a través de Catalunya Informació. La mostra serà itinerant i recorrerà també Tarragona, Lleida, Girona, Tortosa i Viella.

Actualitzat

La inauguració de l'exposició ha comptat amb la presència del conseller de cultura i mitjans de comunicació, Joan Manuel Tresserras. La mostra, al col·legi de periodistes, a Barcelona, estarà oberta al públic fins al 7 de novembre, de dilluns a divendres, de 10 a dues i de quatre a dos quarts de set del vespre.


Quinze anys d'història

La veu de Martí Farrero va ser la primera que es va sentir per Catalunya Informació. Eren les nou del matí de l'11 de setembre del 1992 i naixia la primera emissora en el format "tot notícies" (que emet informació les 24 hores del dia) de l'Estat, seguint el model de France Info de Radio France o Bloomberg als Estats Units. Un any i mig més tard, l'emissora va posar fi a l'era analògica adoptant un sistema d'àudio digital pioner que emmagatzema tot el so que s'ha d'emetre dins d'una xarxa informàtica.

Al llarg d'aquests quinze anys, Catalunya Informació ha estat la ràdio de referència de l'actualitat informativa. A través de les seves ones s'han seguit els atemptats de l'11 de setembre del 2001 i els de l'11 de març del 2004, els conflictes als Balcans, l'Afganistan o l'Iraq, l'alliberament de la farmacèutica d'Olot, la segona Copa d'Europa del Barça, el relleu de Jordi Pujol o la mort del papa Joan Pau II. A més, l'emissora ha dedicat programes especials a totes les eleccions que hi ha hagut a l'estat espanyol des del 1992.

Durant aquest temps s'han emès més de 131.000 hores d'informació, més de 262.000 previsions del temps, més de 21.000 hores d'esports, més de 175.000 connexions amb la informació del trànsit i més de dos milions de titulars. Catalunya Informació també ha estat una cadena per on han passat grans professionals de la ràdio. Periodistes com Neus Bonet, Gaspar Hernández, Jordi Duran, Núria Ferré, Xavier Vilà, Marta Romagosa, Kilian Sebrià, Rita Marzoa o Lluís Urpí han retransmès l'actualitat més immediata des dels estudis de l'emissora.

L'any 2002 Catalunya Informació va ser reconeguda amb un premi Ondas per la seva agilitat, sobrietat i capacitat de síntesi, a més de ser una cadena pionera en el format de 24 hores de notícies.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut