Personal sanitari de l'Hospital Clínic treballa durant l'epidèmia de coronavirus
Personal sanitari de l'Hospital Clínic treballant durant l'epidèmia de coronavirus (ACN / Francisco Àvia - Hospital Clínic)

Catalunya frega els mil contagis en un dia amb 26 morts per coronavirus als hospitals

Les últimes 24 hores s'ha registrat la xifra més alta de nous contagis diaris de Covid-19 des del 6 de maig

Actualitzat

Catalunya ha registrat les últimes 24 hores 938 nous positius de coronavirus, una xifra propera al miler i la més alta de l'última setmana. Després de diversos dies amb una xifra de nous casos diaris entre els 200 i els 400, els nous contagis han crescut les últimes 24 hores i registren la xifra més alta des del 6 de maig.

Segons les dades de la Conselleria de Salut, des de l'inici de l'epidèmia a Catalunya hi ha hagut 62.615 casos positius de Covid-19, tots confirmats amb una prova diagnòstica.

A més, hi ha un total de 189.666 persones amb símptomes d'haver contret el virus i que un professional facultatiu ha classificat com a casos de possible infecció de coronavirus.

 

El nombre de nous contagis de coronavirus a Catalunya és el més alt dels últims vuit dies
El nombre de nous contagis de coronavirus a Catalunya és el més alt dels últims vuit dies

 

26 morts als hospitals

Durant les últimes 24 hores, s'han registrat 26 morts per coronavirus als hospitals catalans, una xifra molt similar a la d'aquest dimecres, que hi va haver 25 defuncions.

Des del 25 d'abril, la xifra de morts hospitalàries per Covid-19 s'ha mantingut sempre sota del centenar. A més, els darrers set dies, la xifra de defuncions diàries ha estat sempre inferior a 35.

En total, 6.536 persones han mort en un centre hospitalari català havent donat positiu de coronavirus o bé sent-ne un cas sospitós.

 

En els darrers set dies, la xifra de morts per coronavirus als hospitals catalans s'ha mantingut cada dia per sota de 35
Els darrers set dies, la xifra de morts per coronavirus als hospitals catalans s'ha mantingut cada dia per sota de 35

 

334 ingressats de gravetat

Actualment, a les unitats de cures intensives (UCI) dels hospitals catalans hi ha 334 pacients amb coronavirus.

La xifra d'ingressats greus per la Covid-19 continua baixant dia rere dia. Des de l'inici de l'epidèmia, un total de 3.962 persones han estat ingressades de gravetat en algun moment.

 

El nombre de pacients ingressats de gravetat als hospitals catalans és el més baix des del 22 de març
El nombre de pacients ingressats de gravetat als hospitals catalans és el més baix des del 22 de març

 

D'altra banda, des del començament del brot s'han registrat 35.616 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb Covid-19, 173 de les quals, les últimes 24 hores.

 

En les últimes 24 hores hi ha hagut 173 altes hospitalàries de pacients amb coronavirus als hospitals catalans
Les últimes 24 hores hi ha hagut 173 altes hospitalàries de pacients amb coronavirus als hospitals catalans

 

12.866 positius a les residències

Pel que fa als geriàtrics, a dia d'avui, 12.866 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus. A més, n'hi ha 35.737 casos sospitosos.

De les persones que treballen en residències de gent gran, n'hi ha 3.569 d'aïllades per sospita o confirmació d'haver-se encomanat.

 

11.440 morts notificats per les funeràries

Pel que fa a la informació facilitada per les funeràries, fins avui s'han notificat 11.440 morts per coronavirus o bé com a casos sospitosos. D'aquestes defuncions, 3.381 persones han mort en una residència, 157 en un centre sociosanitari i 617 al domicili. La resta han mort en un hospital o bé són casos dels quals no es disposa de prou informació.

 

 

Proposta de fase 1 per al Baix Montseny, el Garraf i l'Alt Penedès

Aquest dijous s'ha sabut que la proposta del desconfinament de la Conselleria de Salut és que, de la regió metropolitana, el Baix Montseny, l'Alt Penedès i el Garraf passin a la fase 1, com també ho ha proposat per a Girona, Lleida i la Catalunya Central.

Pel que fa a Barcelona, i bona part de les regions metropolitanes nord i sud, la idea del departament d'Alba Vergés és que passin a una fase intermèdia de desescalada, entre la 0 i la 1, si el govern espanyol ho accepta.

Factors com la densitat de població o l'alta mobilitat frenen la desescalada de Barcelona i la seva àrea: com més habitants hi ha concentrats i més es mouen, més alt és el risc de contagi i rebrot.

 

 

L'OMS alerta que podria ser que el coronavirus no marxés

El director d'Emergències Sanitàries de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Mike Ryan, ha alertat que el coronavirus es pot convertir en un altre "virus endèmic" i no marxar mai. Ryan ha comparat el SARS-CoV-2 amb el VIH, contra el qual s'han trobat teràpies i mètodes de prevenció. En aquest sentit, ha assenyalat que amb una vacuna es milloraria la situació, però no s'eliminaria el problema.

 

 

L'obligatorietat de dur mascareta, a estudi

Aquest divendres, el ministeri de Sanitat analitzarà amb les autonomies la possibilitat de fer obligatori l'ús de mascareta a l'espai públic, tal com demana la Generalitat. Actualment només obligatòries en el transport públic, les autoritats sanitàries insisteixen que les mascaretes són una mesura complementària, que no pot substituir la distància entre persones.

Cada cop són més habituals les mascaretes de roba, que no tenen la capacitat de filtratge de les professionals. Tenen l'avantatge que són reutilitzables, però és important desinfectar-les adequadament. Passada l'època d'escassetat de mascaretes, ara el material de protecció més dificil de trobar i, per tant, també el més car són els guants d'un sol ús. La gran demanda que n'hi ha a tot el planeta ha fet que el preu pugui ser fins a quatre vegades superior al d'abans de la crisi del coronavirus.

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut