Casado manté que no investirà Sánchez però ofereix "estabilitat" durant la legislatura
Sánchez i Casado, durant una trobada anterior a la d'aquest dilluns
Madrid

Casado manté que no investirà Sánchez, però ofereix "estabilitat" durant la legislatura

El líder popular proposa garantir l'estabilitat a través de grans acords en diverses matèries

Actualitzat

El líder del PP, Pablo Casado, ha insistit aquest dimarts que els populars no facilitaran la investidura de Pedro Sánchez i ha comentat que és el secretari general del PSOE el que té la responsabilitat de desbloquejar-la. Casado, però, s'ha ofert a "donar estabilitat a la legislatura".

"Jo no li he ofert pactar una investidura, que no és pel que ens van votar els espanyols. Però sí donar una estabilitat a la legislatura."

Durant la presentació del president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, en un acte polític, el president del PP ha explicat que, tant en la reunió d'aquest dilluns amb Sánchez com en la de fa unes setmanes, li ha reiterat aquesta oferta de garantir l'estabilitat a través de pactes d'Estat en diverses matèries.

Aquests hipotètics acords se sumarien als cinc pactes d'estat que Sánchez va plantejar a Casado en la seva primera reunió, l'agost de l'any passat: acords sobre el Pacte de Toledo, la Justícia, les infraestructures, la defensa de la política internacional i la lluita contra la violència masclista. Casado ha explicat que, en aquesta reunió, va acceptar els cinc pactes proposats per Sánchez:

"Li vam oferir una coalició de facto: un acord per als Pressupostos Generals de l'Estat i un altre per a la unitat nacional. Ell ens va plantejar cinc pactes d'Estat: nosaltres els vam acceptar tots cinc."

Casado també ha dit que el PP ha estès "la mà amb generositat" a través de la coalició Navarra Suma perquè UPN pogués donar suport a la investidura de Sánchez, sempre que els socialistes acceptessin un acord a Navarra, un pacte que no es va materialitzar.


El PP vol vetar Bildu a Navarra

En aquest sentit, ha ofert a Sánchez un altre pacte d'Estat, a Navarra, per tal que "els assassins no vegin que els seus hereus polítics obtenen rèdit a una història de la qual no reneguen i per la qual no han demanat perdó".

Casado, però, ha insistit que el PP no es deixarà "instrumentalitzar" pels socialistes, a qui ha acusat de pretendre traspassar la responsabilitat de formar govern als altres partits. El líder popular ha afirmat que és Sánchez qui "ha d'aconseguir els suports suficients per començar a governar" perquè és "l'únic" que té la possibilitat de bastir un executiu.

ARXIVAT A:
Pablo CasadoPedro SánchezInvestiduraPPPSOE
Anar al contingut