Luis de la Fuente compareixerà davant el jutge el 20 d'octubre (Reuters/Jon Nazca)

Cas Rubiales: el seleccionador masculí, Luis de la Fuente, entre els nous testimonis citats

El Parlament demana la dimissió del president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, pel suport a Rubiales i per "ser un obstacle per a la dignitat del futbol femení català"

El jutge de l'Audiència Nacional que investiga Luis Rubiales pel petó forçat a Jennifer Hermoso ha ampliat el nombre de persones citades a declarar i ha afegit sis noms més a la llista de testimonis.

D'entrada, ha cridat a declarar el seleccionador de futbol masculí, Luis de la Fuente, i el director i el subdirector de comunicació de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Pablo García-Cuervo i Enrique Yunta.

Tots tres hauran de comparèixer el 20 d'octubre com a testimonis en el cas contra l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol, que està acusat dels delictes d'agressió sexual i coaccions a la jugadora de la selecció espanyola Jennifer Hermoso.

El jutge també ha citat a declarar com a testimonis el director de gabinet de Rubiales, José María Timón; el psicòleg de la selecció femenina, Javier López Vallejo, i el responsable de "compliance" --compliment normatiu-- de la Federació, Javier Puyol, que ho faran, tots tres, el 27 d'octubre.

De la Fuente, al costat de Vilda, aplaudint Rubiales quan es va negar a dimitir amb un discurs retrògrad i masclista

Vilda, Luque i Rivera, investigats per coaccions

Fa dos dies, el jutge que instrueix el cas també va citar l'exseleccionador femení de futbol Jorge Vilda; el director de la selecció masculina, Albert Luque, i el director de màrqueting de la Federació Espanyola de Futbol, Rubén Rivera, però en el seu cas com a investigats per presumptes coaccions a la jugadora.

Vilda i Rivera declararan el 10 d'octubre i Luque compareixerà el dia 16, després d'haver demanat un ajornament. Tots tres ho fan com a investigats després que tant el germà com una amiga de la jugadora confirmessin, davant el jutge, les pressions que hauria rebut Hermoso perquè tragués ferro al cas i justifiqués el petó no consentit que Rubiales li va clavar, davant de tothom, en la final del Mundial femení.

Les declaracions dels testimonis han començat aquesta setmana justament amb l'entorn més proper a la jugadora --com el germà o l'amiga d'Hermoso, que han ratificat les pressions denunciades-- i continuaran amb companyes de la selecció, com Alèxia Putellas, Irene Paredes o Misa Rodríguez, que han de comparèixer dilluns a l'Audiència Nacional.

Rubiales té una ordre d'allunyament

Luis Rubiales va declarar a l'Audiència Nacional el 15 de setembre.

Després de la seva compareixença, el magistrat instructor Francisco de Jorge va decretar una ordre d'allunyament que prohibeix que Rubiales s'acosti a la jugadora en un radi de 200 metres o que es comuniqui amb ella per cap via, durant la instrucció de la causa.

Rubiales té prohibit acostar-se a Jenni Hermoso o comunicar-s'hi durant la instrucció de la causa (Reuters/Isabel Infantes)

El Parlament demana la dimissió de Soteras i "canvis estructurals profunds"

Encara relacionat amb aquest cas, el Parlament de Catalunya ha aprovat aquest divendres demanar la dimissió del president de la Federació Catalana de Futbol i vicepresident de la RFEF, Joan Soteras, pel seu suport inicial a Rubiales. A Soteras se l'acusa, a més, de "ser un obstacle per a la dignitat del futbol femení català".

El Parlament ha demanat la dimissió de Soteras i canvis estructurals "profunds" en les federacions de futbol

En el text, aprovat per majoria en la darrera sessió del debat de política general, el Parlament manifesta el seu suport a les jugadores i es demanen canvis estructurals "profunds" tant a la Federació Espanyola de Futbol com a la Federació Catalana "per preservar i garantir que sigui un espai lliure de masclisme i on les jugadores puguin desenvolupar la seva carrera esportiva d'èxit en les millors condicions".

La petició ha estat promoguda per En Comú Podem i s'ha aprovat amb el suport del PSC, ERC, JxCat i el PP, les abstencions de la CUP i Cs i el vot en contra de Vox.

 

ARXIVAT A:
Masclisme Luis Rubiales
Anar al contingut