Imatge d'arxiu de senglars
Els senglars capturats havien provocat molts ensurts als veïns de les Planes
Barcelona

Capturats uns porcs senglars "conflictius" al barri de les Planes de Barcelona

Els animals havien provocat fins i tot ferides lleus a alguns dels veïns

RedaccióActualitzat

Els agents rurals han capturat quatre senglars "conflictius" al barri de les Planes de Barcelona, segons ha informat la Conselleria d'Agricultura en un comunicat.

L'Ajuntament de Barcelona havia demanat als agents que capturessin els animals, que havien provocat alguns ensurts a ciutadans en un alberg de la zona. Fins i tot algun d'aquests veïns han requerit atenció sanitària per ferides lleus.

Agricultura assenyala que "la reiteració d'aquests fets i el comportament descarat d'algun dels senglars suposava un risc per als ciutadans".

Segons el Departament, "no es tracta d'un cas aïllat de modificació de la conducta dels senglars", un animal omnívor que, quan entra en contacte amb les zones urbanes, on es troben recursos alimentaris de fàcil obtenció, perd la por a l'home i pot provocar envestides per aconseguir aliment.

Per això, la Conselleria ha recomanat prendre mesures d'autoprotecció com no alimentar mai als senglars, ja que així es modifica la seva conducta i acaben perdent la por, amb el risc que suposa perquè són animals salvatges amb reaccions imprevisibles.

Anar al contingut