El curt "Victor XX" de l'ESCAC
"Victor XX" de l'ESCAC
Canes

Canes premia el curt "Victor XX" de l'escola catalana de cine, ESCAC

És el projecte de graduació d'Ian Garrido i explica una història d'amor i transsexualitat amb rerefons autobiogràfic

Actualitzat

El Festival de Canes ha premiat el curtmetratge presentat per l'escola catalana de cine, ESCAC. El curt, que es titula "Victor XX", és el projecte de graduació d'Ian Garrido, i explica una història d'amor i transsexualitat amb rerefons autobiogràfic. Ian Garrido és el director andalús del curt, que estudia a l'escola catalana de cine.

Aquest premi suposa tot un èxit per a l'ESCAC, ja que és la primera vegada que el Festival de Canes ha seleccionat una escola de cine de l'estat espanyol per participar en la secció paral·lela Cinéfondation.

Un Festival de Canes amb molts espais

El Festival de Canes és molt més que la Palma d'Or, que es concedirà aquest diumenge. Moltes seccions paral·leles, molts negocis i compra i venda de pel·lícules, i també espai per als joves talents. I n'hi ha de catalans que busquen la seva oportunitat al millor aparador possible.

Més enllà de les 19 pel·lícules que competeixen per la Palma d'Or, les dels flaixos, catifes i atencions mediàtiques, hi ha molta vida cinematogràfica a Canes.

Com l'immens soterrani, el del Mercat del Film, amb 12.000 participants, i on s'hi couen compres i vendes de pel·lícules, la meitat del negoci mundial de tota la temporada.  

O també les nombroses seccions paral·leles, com la Cinéfondation, que es fixa en els més joves. I enguany, amb presència catalana. A més del curt de l'escola catalana premiat aquesta tarda aquest any hi ha un altre talent català a Canes. És la directora Meritxell Colell que també busca deixar-hi petja:

"Em fa il·lusió estar aquí en un moment en què la cinematografía espanyola ho té molt complicat..."

Participa a l'Atelier, una plataforma que ajuda directors a trobar socis internacionals per tirar endavant els seus projectes. Pren el relleu de Marc Recha per completar el seu film "Terres de solitud", el retorn d'una coreògrafa al seu poble natal.

Aviat es podrà veure aquesta ficció, combinació de dansa i món rural, amb un rerefons documental i autobiogràfic.

Anar al contingut